Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Cristiano Ronaldo mesterhármassal intézte el az Atleticót – videóval

Nem nehezítette meg az Atletico Madrid a Real Madrid dolgát a Bajnokok Ligája elődöntőjében, Cristiano Ronaldo három gólt is lőtt nekik a Bernabeuban. Ez már több mint kényelmes előny a visszavágó előtt. 

C-2FRvtXkAEj21i

Forrás: UEFA Champions League Twitter

Real Madrid – Atletico Madrid: 3-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette: Martin Atkinson (angol)
Gólszerzők:  Cristiano Ronaldo (10. 77. 86.) ill. –
Sárga lapok: Isco (48.) ill. Koke (36.), Saul Niguez (56.), Savic (83.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Ramos, Varane, Marcelo, Carvajal (Nacho, 46.), Kroos, Modric, Casemiro, Isco (Asensi, 68.), Ronaldo, Benzema (Lucas Vazquez 76.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Atletico Madrid: Oblak, Felipe Luis, Godin, Savic, Lucas Hernandez, Koke, Gabi, Saul Niguez (Gaitan, 58.), Carrasco, Griezmann, Gameiro (Torres, 57.). Vezetőedző: Diego Simeone

Többet volt az első percekben az Atleticónál a labda, viszont az első nagy helyzet a Real Madrid nevéhez fűződik a 7. percben. Oblak védett nagyot Carvajal lövésénél, a kipattanó pedig Benzema elé került, viszont az ő próbálkozását pedig egy védő blokkolta az utolsó pillanatban. Ezután már átvette az irányítást a Real Madrid, és szinte csak ők támadtak, aminek meg is lett az eredménye a 10. percben, hiszen a hazaiak megszerezték a vezetést. Ramos beadását még kifejelte Savic, a még lesen álló Ronaldo elől, a labdát pedig Casemiro szedte össze, és ismét beívelt, de most épp a portugál fejére, aki nem hibázott. A 16. percben újabb hatalmas Oblak védés következett, miután Kroos szöglete után Raphael Varane fejelhetett. Az Atletico is megmutatta azért, hogy a pályán van, hiszen elég volt egy jó Koke passz ahhoz, hogy Gameiro helyzetbe kerüljön a 17. percben, de Keylor Navas nagyon jól jött ki a kapujából, és még időben tisztázott. A 24. percben Modric próbálkozott távolról, és lövése csak centikkel kerülte el a kaput. A 29. percben Benzema egy ollózó mozdulattal próbálkozott, és nem sokkal ment mellé a labda. A 34. percben Godin hagyott ki egy hatalmas helyzetet egy szabadrúgás után, de csúnyán a kapu mellé lőtt. A játékrész végére feltámadt egy kicsit az Atletico, de nem járt közel az egyenlítéshez sem.

A második félidő elején nagyon sokat állt a játék a sok szabálytalanság miatt, viszont sokkal jobban játszott az Atletico Madrid, többet is birtokolták a labdát. Simeone kockáztatott, és kettőt is cserélt a támadó harmadban, látszott, hogy nagyon gólt akarnak szerezni. Nagy helyzete egyik csapatnak sem volt, viszont egyre durvább lett a mérkőzés, nagyon keményen játszott az Atletico. Aztán a 77. percben megtört a játék, menete hiszen a Real Madrid megszerezte a második gólját is. Benzema a hozzákerülő labdát valahogyan Cristiano Ronaldo elé piszkálta, aki 15 méterről hatalmas gólt lőtt. Innentől kezdve teljesen átvette az irányítást a hazai csapat, az Atletico pedig láthatóan elfáradt. Ez meglátszott a 86. percben is, amikor jött a harmadik Real gól. Ronaldo vitte fel a labdát a tizenhatos előterébe, ahol leadta Lucas Vazqueznek, ő pedig visszaadta az érkező portugálnak, aki góllal zárta a támadást, ezzel mesterhármast szerezve. A végén már csak védekezni tudott az Atletico, de újabb gólt már nem szerzett a királyi gárda, de így is több mint kiváló eredmény ez számukra.