Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri: “Elfelejtettem a Leicestert, a Nantes jár a fejemben!”

Claudio Ranieri, a francia élvonalbeli FC Nantes vezetőedzője a 2015-2016-os szezonban dobbantott igazán nagyot, hiszen a Leicester City menedzsereként valóságos csodát végrehajtva megnyerte az angol első osztályú bajnokságot, ami világraszóló szenzációnak számított. A mögöttünk hagyott idény már nem sikerült ilyen jól, Ranierit menesztették, de az olasz szakember új kihívásokat keres Franciaországban…

16059375-large.jpgRanieri immár a Nantes-ért felel (fotó: Leicester Mercury)

Ranieri sajtótájékoztatót tartott a minap, mivel hivatalosan is bemutatták a Nantes csapatánál. Így tehát új állomáshelyével kapcsolatban faggatták, szót ejtett jövőbeli terveiről, legfőbb motivációiról és természetesen egykori csapatáról, a Leicesterről is.

“Igyekszem elfelejteni most már mindazt, ami a Leicesternél történt. Most a Nantes-ra fókuszálok!” – jelentette ki határozottan a 65 éves tréner. – “Fontos, hogy keményen dolgozzak itt, alázatosan, és azzal a meggyőződéssel, hogy valami nagyon jót tudok itt végrehajtani.”

Az újságírók Ranierinek szegezték a kérdést: ugyan mi motiválja még azok után, hogy a Leicesterrel az utóbbi évtizedek legnagyobb futballcsodáját hajtotta végre? A mester így felelt:

“Még mindig rettentően motivált vagyok. Azért fogok vezetőedzőként dolgozni, mert ezt akarom csinálni, szeretem a futballt.”

“Nagyon feszült voltam, mikor mindenféle különösebb feladat nélkül voltam otthon a feleségemmel, aki viszont ezt mondta nekem a minap: ‘Hé, most annyira elégedettnek tűnsz!’. Persze, mert boldog vagyok.”

A Nantes csapata, amely Franciaországban igencsak patinás klubnak számít nyolc bajnoki címével, előkelő helyen végzett a 2016-2017-es szezonban, hiszen 7. lett. Ehhez fogható pozícióban régóta nem voltak a “kanárik”. Vajon van ennél feljebb is, immár Ranierivel a fedélzeten?