Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szögre a stoplist 7.rész: Vermes Krisztián

Idén nyáron valami történt a magyar labdarúgásban, hiszen nagyon sokan vonultak vissza. Közülük többen a válogatottban is szerepeltek, így úgy gondoltuk, hogy pályafutásuk lezárását, pályafutásuk felelevenítésével, bemutatásával tesszük “emlékezetessé”.

1.rész: Gera Zoltán 2. rész Vanczák Vilmos 3.rész Hajnal Tamás 4.rész Rudolf Gergely 5.rész Danko Lazovics
6.rész Tisza Tibor

                Fiatalon lett az Újpest meghatározó játékosa – elsoosztaly.hu

Kisebb szünet után folytatódik 10 részes sorozatunk, melyben az idén nyáron visszavonult magyar, illetve magyar futballban fontos szerepet betöltő külföldiek pályafutását elevenítjük fel.

Az utolsó válogatott focista aki szögre akasztotta a stoplist, az egykori újpesti hátvéd Vermes Krisztián. A foci alapjaival a BVSC-ben ismerkedett meg, majd Újpestre vezetett az útja az 1985-ben született focistának. 2004 őszén tehát meglehetősen fiatalon mutatkozott be az NB I-ben. A 2004/05-ös idényben tizenhárom alkalommal játszott az élvonalban. 2014 -ig tartozott a lila-fehérek kötelékébe, de egy szezont (a 2008-09-est) kölcsönben Hollandiában a Sparta Rotterdamban töltötte. A belga tulajdonos érkezése után, illetve az újpesti anyagi nehézségek közepette távozott nevelőklubjától. (Ekkor alakult át a klubot üzemeltető gazdasági társaság, a több százmillió Forint adósságot felhalmozó Újpest FC Kft helyét vette át az Újpest 1885 Kft) Mezőkövesdre vezetett az útja, de sérülései miatt ott is kevés szerepet kapott, hiszen három NB I-es meccsel növelte élvonalbeli szereplését. Az NB I-ben összesen 163 alkalommal játszott, s 5 gólt szerzett. A 2014-15-ös idénytől már csak másodosztályú klubokban játszott, előbb a Kaposvár, majd a Szolnok végül a Kisvárda csapataiban.

                                                                Több, mint 150 élvonalbeli meccsen viselte a lila-fehér mezt – nb1.hu

A válogatottban hatszor kapott lehetőséget. Lothar Matthäus idejében mutatkozott be 2005-ben, a német trénertől két meccsen kapott szerepet, előbb Mexikó majd Antigua és Barbuda ellen. Majd 2010-ben Egervári Sándor idején játszott újabb négy válogatott összecsapáson. San Marinó, Finnország, Litvánia és Azerbajdzsán (ez már 2011) ellenében.