Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazájába küldte vissza védőjét a Chelsea – HIVATALOS

A korábbi híreknek megfelelően, a szerda esti órákban hivatalosan is bejelentésre került, hogy a Chelsea olasz hátvédje a következő időszakra kölcsönben az AS Roma csapatához került…

Az angol és az olasz fővárosi klub megegyezése értelmében a Chelsea a következő fél évre kölcsönben az AS Romához küldte Davide Zappacosta játékjogát, amely az évad második felére meghosszabbítható. Ezzel párhuzamosan az olasz bekk 2022-ig megújította szerződését a “Kékeknél”, tehát – jelen állás szerint – legkésőbb az aktuális idény végeztével vissza fog térni a Stamford Bridge-re.

A 27 éves jobbhátvéd 2017. nyarán 28 millió euró és további bónuszok ellenében szerződött a Torinótól a Chelsea az akkori menedzser, Antonio Conte hívószavára, most pedig az egykori torinói sportigazgató, Gianluca Petrachi csábította őt a “Farkasokhoz”.

Zappacosta kétéves angol kitérője nem sült el a legjobban, hiszen amíg az első szezonjában 35, addig a másodikban mindössze 17 tétmérkőzésen számoltak vele, Sarrinál a tavalyi évadban kikerült a meccskeretből, és az idén nyáron kinevezett Frank Lampard sem kívánt játéklehetőséget biztosítani számára.

Chelsea – Transzfer térkép

Érkezők: Frank Lampard (edző – Derby County), Matteo Kovacic (Real Madrid – 45 millió), Tiemoué Bakayoko (AC Milan – kölcsönből vissza).
Távozók: Maurizio Sarri (edző – Juventus), Eden Hazard (Real Madrid – 100 millió), Eduardo Carvalho (Braga – ingyen), Gary Cahill (Crystal Palace – ingyen), Gonzalo Higuain (Juventus – kölcsönből vissza), Alvaro Morata (Atletico Madrid – kölcsön), Ethan Ampadou (RB Leipzig – kölcsön), Danny Drinkwater (Burnley – kölcsön), David Luiz (Arsenal – 8 millió), Davide Zappacosta (AS Roma – kölcsön).

AS Roma – Transzfer térkép

Érkezők: Paulo Fonseca (edző – Sahtar Donyeck), Leonardo Spinazzola (Juventus – 29,5 millió), Bryan Cristante (Atalanta – 21 millió), Amadou Diawara (Napoli – 21 millió), Pau López (Real Betis – 23,5 millió), Gianluca Mancini (Atalanta – kölcsönbe), Jordan Veretout (Fiorentina – kölcsönbe), Davide Zappacosta (Chelsea – kölcsönbe)
Távozók: Claudio Ranieri (edző – ?), Luca Pellegrini (Juventus – 22 millió), Stephan El Shaarawy (Sanghaj Senhua – 20 millió), Daniele De Rossi (Boca Juniors – ingyen), Kostas Manolas (Napoli – 36 millió), Steven Nzonzi (Galatasaray – kölcsönbe), Ivan Marcano (FC Porto – 3 millió).