Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Gervinho duplájával zárkózik a Parma – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 9. fordulójának hétfő esti mérkőzésén két alsóházi csapat vívott izgalmas csörtét egymással…

 

A hétfő esti izgalmas összecsapáson két feljebb vágyó csapat egymás elleni mérkőzésén a Parma csapata 2-1 arányban múlta felül a hazai környezetben pályára lépő Genoát. A “Sonkások” mindössze tíz perc elteltével vezetéshez jutottak, miután Kucka mintaszerű kiugratásából a rutinos Gervinho helyezett magabiztosan a hálóba. Továbbra is lendületben maradtak a vendégek, a Grifoni pedig lassan ébredezett. Közvetlenül a szünet után Gervinho újabb találattal fújt ébresztőt, ezúttal egy rövid felszabadítást büntetett meg, miután 15 méterről bombázott a tehetetlen Paleari hálójába. Három percre rá érkezett a szépítés, amikor a Genoa üzbég tehetsége, Eldor Shomurodov egy lecsorgó labdából fordulásból megszerezte a szépítő gólt a büntetőpont magasságából, első gólját szerezve ezzel a Serie A-ban. A továbbiakban hiába küzdött becsülettel a genovai gárda, a lehetőségek ellenére az egyenlítés már nem jött össze, így kettejük közül a Parma szerezte meg évadbeli második győzelmét és kezdte meg a felzárkózást.

Gervinho mindössze a harmadik játékos lett az olasz bajnokság idei szezonjában, aki egy idegenbeli mérkőzésen duplázni tudott Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic után.

Genoa – Parma 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Shomudorov (50.), ill. Gervinho (10., 47.)

 

A 9. forduló eredményei

Sassuolo – Inter 0-3
Benevento – Juventus 1-1
Atalanta – Hellas Verona 0-2
Lazio – Udinese 1-3
AC Milan – Fiorentina 2-0
Bologna – Crotone 1-0
Cagliari – Spezia 2-2
Napoli – AS Roma 4-0
Torino – Sampdoria 2-2
Genoa – Parma 1-2

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye