Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nehézkesen, de nyerni tudott a Bayern München! – videóval

A hétközi Német-Kupa fiaskó után a Bundesligában a mezőny legjobb formában lévő csapata, a Freiburg várt a Bayern Münchenre. Sallai Rolandék korán hátrányba kerültek a mérkőzésen, amire még volt válaszuk, de Thomas Müller találata eldöntötte a találkozót.

Nem látszott meg a Bayern Münchenen, hogy az előző két tétmérkőzésen vesztesen hagyta el a pályát. A bajorok nagyon bekezdtek és már a 7. percben megszerezték a vezetést egy szép összjátékot követően Lewandowski góljával, 1-0! Az előny birtokában sem lassított Hans Flick csapata és folyamatosan fölényben futballoztak. A 17. minutumban a Freiburg első veszélyes helyzete is kialakult, ekkor Sallai lövése egy kevéssel elkerülte Neuer kapuját. A 25. percben Gnabry kísérleténél kellett nagy bravúrt bemutatnia Müllernek, hogy ne változzon a találkozó állása. A szünetig nem változott a játék képe, a Bayern volt a kezdeményezőbb fél, de a Freiburg jól tartotta magát.

A második félidő elején a Bayern elléphetett volna két góllal, de Lewandowski lövése a kapufán csattant, a kipattanónál peig Müller mutatott be nagy bravúrt. A kihagyott helyzetet megbosszulta a Freiburg, a 62. percben ugyanis egy szögletet követően Petersen volt eredményes, 1-1! A kapott gólt követően magasabb fokozatra kapcsolt a listavezető, a 75. minutumban pedig ennek meg is lett az eredménye. Sané hátratett labdáját Thomas Müller lőtte kapásból a kapuba, 2-1! A 79. percben Lewandowski eldönthette volna az összecsapást, de a vendégek hálóőre ismét hárítani tudott. Nem sokkal később Tolisso távoli lövése okozott gondot, de ezt is fogta a kapus. Az utolsó percekben Sané cselezte be magát a tizenhatoson belülre és lőtt, de kísérlete középre tartott. A ráadásban hatalmas lehetőség adódott a vendégek előtt, Petersen lövése viszont a keresztlécen csattant, majd 1 perccel később Höfler lövése suhant el a kapu mellett. Végül nem jött össze az egyenlítés a Freiburgnak, így 5 győzelem és 2 döntetlen után alulmaradtak, míg a Bayern növelni tudta előnyét a bukdácsoló üldözők előtt.

Bayern München – Freiburg 2-1 (1-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: C. Dingert
Gólszerzők:
Lewandowski (7.), Müller (75.) ill. Petersen (62.)
Sárga lapok:
Choupo-Moting (90.) ill. Höfler (9.), Sallai (46.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer – Davies, Alaba, Boateng, Pavard – Goretzka (Martinez 87.), Kimmich (Tolisso 76.), Gnabry (Sané 28.), Müller (Choupo-Moting 87.), Coman (Musiala 76.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

Freiburg: Müller – Lienhart, Schlotterbeck, Gulde – Kübler (Tempelmann 62.), Santamaria (Abrashi 5., Haberer 55.), Höfler, Günter – Sallai (Höler 62.), Demirovic (Petersen 62.), Grifo Vezetőedző: Christian Streich

A mérkőzés összefoglalója:

A 16. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin 1-0 Bayer Leverkusen

Szombat:
Borussia Dortmund 1-1 Mainz
Hoffenheim 0-0 Bielefeld
Köln 0-0 Hertha Berlin
Werder Bremen 2-0 Augsburg
Wolfsburg 2-2 RB Leipzig
Stuttgart 2-2 B. Mönchengladbach

Vasárnap:
18:00 Frankfurt – Schalke (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: