Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán ütötték ki a Parmát – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójának vasárnap kora esti mérkőzésén két feljebb vágyó, ám pocsék passzban lévő csapat találkozott egymással a Parma és a Bologna személyében…

Kisebb meglepetésre a Bologna házon kívül győzte le 2-0-ra a télen jelentősen megerősödő Parma csapatát. A vendégek idejekorán eldöntötték a három pont sorsát, lévén az első negyedórán és az első félóra végén Nicola Sansone kétszer is megtalálta Musa Barrow-t, aki nagy helyzetben egyik alkalommal sem hibázott. A 22 éves gambiai csatár idénybeli öt találatából kettőt ezen a találkozón jegyzett. A múlt hónapban korábbi sikeredzőjét visszaültető Ducalit Roberto D’Aversa képtelen volt felrázni a korán összeszedett hátrányból. A szünet után rövid időn belül beszállt két frissen igazolt támadó, Joshua Zirkzee és Dennis Man, ám a helyzet később sem változott, bár a Parma a második félidőben veszélyesebben játszott, a helyzetkihasználással komoly gondjaik adódtak, és az sem kedvezett számukra, hogy Skorupski lehúzta a rolót a Bologna kapuja előtt. A hazaiakra nézve megsemmisítő végeredményt a ráadás perceiben Riccardo Orsolini találata alakította ki.

A két vesztes meccs után diadalmaskodó Bologna a 13. helyen biztonságos távolságba került a kieső zónától, ezzel szemben a története során először egymást követő öt hazai Serie A-s meccsen legalább két gólt kapó Parma helyzete egyre nehezebb. Az egykori KEK-, és UEFA-kupa-győztes csapat zsinórban a 12. mérkőzésén maradt nyeretlen és a 19. helyen három pontra van az utolsó bennmaradó helytől.

Parma – Bologna 0-3 (0-2)
Gólszerzők: ill. Barrow (15., 33.), Orsolini (90+2.)

 

A 21. forduló eddigi eredményei

Fiorentina – Inter 0-2
Atalanta – Torino 3-3
Sassuolo – Spezia 1-2
Juventus – AS Roma 2-0
Genoa – Napoli 2-1
Benevento – Sampdoria 1-1
Udinese – Hellas Verona 2-0
Parma – Bologna 0-3

A 21. forduló további programja

Vasárnap:
20:45 Lazio – Cagliari (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye