Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb vereséget szenvedett a Parma – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 22. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén két kék-sárga csapat mérte össze tudását egymással, amikor a Hellas Verona a kiesés réme elől menekülő Parma együttesét látta vendégül a Bentegodiban…

A legutóbbi súlyos hazai veresége után a Parma újabb fiaskót szenvedett el, ugyanis a hétfő esti összecsapást a középmezőnyben tanyázó Hellas Verona hátrányból fordítva nyerte 2-1 arányban. A nyolcadik percben a vendégek máris büntetőhöz jutottak, miután a kimozduló Silvestri kapus elkaszálta a kiugró Karamoh-t, a pontrúgást Juraj Kucka váltotta gólra, noha a kapuvédő hozzáért lövéséhez. Nem sokáig örülhetett az előnynek a kiesőjelölt, hiszen öt perc múlva a volt csapata ellen pályára lépő Dimarco közeli lövése a menteni igyekvő Grassi lábáról kötött ki a saját kapujában. A korai gólváltás után a Hellas kezdte el ráerőltetni akaratát az ellenfélre, és sorozatban alakították ki a helyzetet, Sepe azonban becsülettel állta a sarat. Negyedórával a szünet után azonban Dimarco jobb oldali szögletét a rövid saroknál érkező Antonin Barak védhetetlenül fejelte a kapuba. A hajrában a Parma elkeseredett rohamokat vezetett az egyenlítés érdekében, és több lehetőségük is adódott, ám a két januárban igazolt csereember összjátéka végén Joshua Zirkzee közelről a kapu fölé fejelte Dennis Man tökéletes beáadást, így be kellett érniük az újabb vereséggel.

A két zakó után diadalmaskodó Verona megszerezte története 1000. Serie A-s gólját, miközben megerősítette kilencedik helyét a táblázaton. Ellenben a sorozatban negyedik vereségét jegyző és 14. (!) nyeretlen meccsét produkáló Parma egyre inkább elkerülhetetlenül süllyed az olasz másodosztály (Serie B) felé.

Hellas Verona – Parma 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Grassi (13. – öngól), Barak (61.), ill. Kucka (8. – büntetőből)

 

A 22. forduló eredményei

Bologna 1–1 Benevento
Torino 0–0 Genoa
Napoli 1–0 Juventus
Spezia 2–0 AC Milan
AS Roma 3–0 Udinese
Cagliari 0–1 Atalanta
Sampdoria 2–1 Fiorentina
Crotone 1–2 Sassuolo
Inter 3–1 Lazio
Hellas Verona 2–1 Parma

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye