Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Magabiztos sikert aratott a Puskás Akadémia!

Az NB I 29. fordulójának vasárnapi játéknapján a Puskás Akadémia könnyedén legyőzte az MTK-t, míg a MOL Fehérvár egy végig kiélezett meccsen nyert 3-2-re a Budapest Honvéd otthonában.

 

Már a 9. percben előnybe kerültek a hazaiak, miután Kiss Tamás teljesen üresen fejelhetett 8 méterről, 1-0! A 34. perc végén a játékvezető büntetőt ítélt a Puskás Akadémia számára, amit a 36. minutum elején Plsek magabiztosan értékesített, 2-0! Az első játékrész utolsó perceiben és a második játékrész elején is megvolt az esélye a gólszerzésre az MTK-nak, de Tóth bravúrral hárítani tudott mindkét esetben. A 69. percben egy ellentámadásból végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét a hazai gárda. A gólt ismét Plsek szerezte, 3-0! Összességében a Puskás magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott, aminek következtében már biztosan dobogós helyen zárják a szezont, így történetük során másodszor indulhatnak a nemzetközi kupában.

Puskás Akadémia – MTK 3-0 (2-0)
Helyszín:
Pancho Aréna Vezette: Káprály Mihály
Gólszerzők: Kiss (9.), Plsek (36. – büntető, 69.) ill. –

Aktívabban kezdte a mérkőzést Szabics Imre együttese, amelynek az első félidő közepén lett meg az eredménye. A 22. percben Gazdag szabálytalansága után büntetőt végezhettek el a vendégek, amit Nikolics értékesített, 0-1! Nem sokáig örülhettek az előnynek, ugyanis a 25. minutumban egy szöglet után Balogh kotorta a hálóba a labdát, 1-1! A félidő vége előtt a vezetést is megszerezte a Honvéd. Nagy Dominik szabadrúgásból vette be Kovács kapuját, 2-1! Sokáig hiába próbálkozott a Fehérvár, egészen a 78. percig nem jött össze az egyenlítés. Ekkor Petrjakkal szemben látta szabálytalannak a játékvezető Mezgranit, a büntetőt pedig ezúttal Houri lőtte a hálóba, 2-2! A rendes játékidő utolsó pillanataiban aztán Balogh megnyerhette volna a meccset a Honvédnak, de Kovács hatalmasat védett, az ellentámadásból pedig Nego volt eredményes, 2-3! Szabics Imre csapata ezzel a győzelmével megerősítette 3. helyét a tabellán és a hétközi kupasiker után a bajnokságban is nyerni tudtak.

Budapest Honvéd – MOL Fehérvár 2-3 (2-1)
Helyszín:
Új Hidegkuti Nándor Stadion Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Balogh N. (25.), Nagy D. (41.) ill. Nikolics (22. – büntető), Houri (78. – büntető), Nego (90.)

A 29. forduló eredményei

Péntek:
Budafok 1-2 DVTK

Szombat:
Újpest 3-0 Mezőkövesd
Kisvárda 0-0 FTC
Paks 1-1 Zalaegerszeg

Vasárnap:
Puskás Akadémia 3-0 MTK
Honvéd 2-3 MOL Fehérvár

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: