Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: idegenben verte meg a Puskás Akadémia az Újpestet

A magyar labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában az Európa Konferencia Ligában a következő selejtező körbe továbbjutó Újpest fogadta a sorozatból kieső Puskás Akadémiát.

Az első említésre méltó lehetőség a találkozó 18. percében adódott, Tallo kapott egy remek kiugratást, azonban a védők utolérték így végül jócskán fölé lőtt az elefántcsontparti csatár. Az első félidőben az Újpest volt jobb mezőnyben, azonban átlövéseken kívül komolyabb esélyt nem tudtak kialakítani. A 44. percben a Puskás Akadémia azonban egy kontra végén megszerzi a vezetést, a román Alexandru Baluta tudta gólra váltani Gera Dávid remek kiugratását (0-1).

A második játékrészben is az Újpest birtokolta többet a labdát és próbált nyomni, azonban ismét nem jöttek a lehetőséget, míg a felcsútiak megszerzik második találatukat Nunes révén, aki … beadását fejelte a kapuba (0-2). A pestiek addig nyomtak míg összejött a gól a 64. percben, egy átlövés akadt el Katona Mátyásban, majd a 21 éves középpályás a róla lepattanó labdát a kapuba tessékelte külsővel közvetlen közelről (1-2). A maradék bő fél órában jött előre az Újpest, de a támadó harmadban pontatlanok voltak, így végül a bekapott gólt kivéve végig jól védekező Puskás Akadémia behúzta a három pontot a mérkőzésen, ami a végére igencsak balhékkal telire sikeredett.

Újpest – Puskás Akadémia 1-2 (0-1)
Játékvezető: Pintér Csaba, Helyszín: Szusza Ferenc Stadion (Budapest)
Gól: Katona M. (64.) ill. Alexandru B. (44.), Nunes (56.)

Az 1. forduló további eredményei:
Péntek:
Paks 2-3 Mezőkövesd
Gyirmót 1-1 MTK

Szombat:
FTC 1-2 Kisvárda
Honvéd 1–4 Debrecen

Vasárnap:
Zalaegerszeg – MOL Fehérvár 1-1

A bajnokság aktuális állása: