Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hiába a Sampdoria mezőnyfölénye, a gólokat a Lazio lőtte – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 14. fordulójában a Lazio a Sampdoria otthonába látogatott. Az első félidőben olyan jól használta ki a helyzeteit, hogy ott megnyerte a meccset, hogy hiába jött vissza a Sampdoria, ez már nem volt elég pontszerzésre sem. 

(Photo by Giampiero Sposito/Getty Images)

Nagyon jó első félidőt hozott a Lazio, és már a 7. percben megszerezték a vezetést: Zaccagni passza után Milinkovic-Savic bombázott a jobb alsó sarokba. Nem kellett sokat várni a második találatukra sem, hiszen a 17. percben Immobile kapta a labdát ismét Zaccagni passzát követően, majd ragyogó technikával tüzelt a kapu jobb alsó sarkába. A harmadik góljuk a 37. percben érkezett, ekkor Immobile vette át Milinkovic-Savic passzát, majd lerázta védőjét és a bal alsó sarokba tüzelt.

A második félidőben viszont teljesen átvette az irányítást a Sampdoria, és folyamatosan rohamozták a Lazio kapuját. Az 54. percre Dragusin fejese ment mellé, majd a 67. percben emberelőnybe is került a hazai csapat, miután Milinkovic-Savic kapott egy perc alatt két sárgát is. A 73. percben Candreva esett el a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest a Sampdoria. A 82. percben Yoshida fejelt kapura egy szabadrúgást követően, de csak fölé ment. Egy szépítés azért összejött a 89. percben, amikor Gabbiadini vette át a pontos átadást az ötösön belül, majd laposan a kapu bal oldalába lőtt. A 94. percben lehetett volna egy második Smapdoria-gól is, de Gabbiadini lövését Strakosha hatalmas védést mutatott be.

Sampdoria – Lazio 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Gabbiadini (89.) ill. Milinkovic-Savic (7.), Immobile (17. 37.)
Sárga lap: Candreva (14.), Bereszynski (39.), Quagliarella (39.), Silva (80.) ill. Milinkovic-Savic (67.), Muriqi (88.)
Kiállítás: – ill. Milinkovic-Savic (67.)

A 16. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
AC Milan 2-0 Salernitana
AS Roma 0-3 Inter
Napoli 2-3 Atalanta

Vasárnap:
Bologna 2–3 Fiorentina
Spezia – Sassuolo 2-2
Venezia 3–4 Verona
Sampdoria – Lazio 1-3
20:45 Juventus – Genoa (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:30 Empoli – Udinese (Tv: Sport 1)
20:45 Cagliari – Torino (Tv: Sport 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: