Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Playoff: a Pachuca kettős győzelemmel hódította el a bajnoki címet – videóval

Hétfőre virradóra rendezték a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Aperturájának rájátszásában a döntő visszavágóját a Pachuca és a Deportivo Toluca párharcában…

(Photo by Agustin Cuevas/Getty Images)

Az első mérkőzés kiütéses idegenbeli sikerét követően lefutottnak tűnt a párharc, és a Pachuca másodszor is legyőzte a Deportivo Tolucát, a 3-1-es hazai siker az 1901-es alapításával a legrégebbi helyi csapatnak számító Pachuca hódította el a bajnoki címet.

A hazai visszavágón is a Pachuca kezdett aktívabban, az első lehetőségek azonban kihasználatlanul maradtak. Az első játékrész derekánál a vendégek az első komolyabb helyzetükből gólt szereztek, Raúl López lendületből leadott lövését Ustari a saját kapujába ütötte. A továbbiakban is a Pachuca maradt lendületben, Volpi azonban remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól. Az első játékrész hajrájában a vendéglátók egy kezezés miatt büntetőhöz jutottak, Ibánez lapos lövését azonban Volpi kivédte. Az ezt követő szöglet után viszont a Toluca képtelen volt felszabadtani és Victor Guzmán megszerezte az egyenlítést érő találatot. A Pachuca visszaállította a négygólos különbséget összetettben, de továbbra is motiváltan futballozott, mindenképpen célja volt, hogy a hazai közönség előtt győzelemmel ünnepelje a bajnoki címet. Ennek érdekében további veszélyes akciókat vezettek és kisvártatva újra betaláltak, Chavez oldalról középre gurított szabadrúgását a büntetőt hibázó Nicolás Ibánez vágta a léc alá. Fordított a Pachuca, és kikövezett úton haladt a bajnokság megnyerése felé. Pláne, hogy negyedórával a vége előtt hosszas videózás után újabb tizenegyest ítéltek a javára, melyet Gustavo Cabral magabiztosan értékesített. A hajrában a friss bajnok akár újabb gólokat szerezhetett volna, de a Toluca is eljutott egy kapufáig, több találat azonban már nem született.

A Pachuca az idei Clausura elvesztett döntőjét után története hetedik bajnoki címét hódította el, a 2016-os Clausura után diadalmaskodott újra.

Liga MX, Apertura 2022, Playoff, döntő, visszavágó:
Pachuca – Deportivo Toluca 3-1 (1-1)
Bajnok:
a Pachuca kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Guzmán (45+3.), Ibánez (51.), Cabral (75. – büntetőből), ill. R. López (21.)

 

Liga MX, Apertura 2022, Playoff, az eddigi eredmények

Döntő, első mérkőzés:
Deportivo Toluca – Pachuca 1-5 

Elődöntő, visszavágók:
Club América – Deportivo Toluca 1-1
Monterrey – Pachuca 0-1

Elődöntő, első mérkőzések:
Deportivo Toluca – Club América 2-1
Pachuca – Monterrey 5-2

Negyeddöntő, visszavágók:
Club América – Puebla 5-1
Monterrey – Cruz Azul 3-0
Santos Laguna – Deportivo Toluca 1-2
Pachuca – Tigres UANL 2-1

Negyeddöntő, első mérkőzések:
Puebla – Club América 1–6
Cruz Azul – Monterrey 0–0
Deportivo Toluca – Santos Laguna 4–3
Tigres UANL – Pachuca 1–0

Nyolcaddöntők:
Tigres UANL – Necaxa 2–0
Cruz Azul – Club León 1–0
Deportivo Toluca – Juárez 3–0
Puebla – Chivas Guadalajara 1–1  tizenegyesek után: 5-4