Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Laidounit nyáron fogják pótolni

A magyar bajnoki címvédő és aktuális listavezető Ferencváros aktív átigazolási időszakot tudhat a háta mögött januárban…

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás kedd este az M4 Sport Átigazolások című műsorában a zöld-fehérek átigazolásaival kapcsolatban is részletes tájékoztatást adott.

A sportvezető elárulta, hogy az Európa-liga-szereplés miatt gyorsan kellett cselekedniük, mert csütörtök estig le kell adniuk a három helyen megváltoztatható nevezési listát. Hozzátette, Franck Bolival a jövőben kevésbé számol a szakmai stáb, megpróbálták őt eladni, több klub vitte is volna, de ezekre a megkeresésekre az elefántcsontparti játékos nemet mondott. A csapat másik középcsatára, Ryan Mmaee a nyáron megfelelő ajánlat esetén ugyancsak távozhat.

Hajnal elmondta, a nyári terveket az is befolyásolhatja, hogy a lejáró szerződésű játékosokkal hogyan alakulnak a hosszabbításról folyó tárgyalások.

Az Union Berlinhez távozó Aissa Laidounit a tervek szerint tavasszal Anderson Esiti és Amer Gojak pótolhatta volna, de a bosnyák középpályás megsérült a spanyolországi edzőtáborban. Hajnal állítása szerint sok jelölttel tárgyaltak Laidouni posztjára, de ezek egyelőre sikertelenül zárultak, így erre a pozícióra legközelebb a “nyáron tudnak majd reagálni”. Kiderült az is, hogy Laidouni ügyében az Union Berlin akkor kereste meg a Fradit, amikor a zöld-fehérek Spanyolországban edzőtáboroztak. A sportvezető azt is elmesélte, Laidouni 2020 nyarán csak nagyon komoly győzködés után került a Ferencvároshoz, előtte az angol másodosztályú Swansea-nál már orvosi vizsgálatokon is járt.

Az FTC sportigazgatója arról is beszélt, hogy a magyar bajnokság továbbra sem vonzó sok játékosnak. Akartak egy játékost igazolni Laidouni helyére, de ő kapott egy ajánlatot a spanyol élvonalból, és utána már nem volt mit tenni. Arról nem esett szó, hogy ki volt ez a labdarúgó, de a Ferencváros átigazolásaival kapcsolatban naprakész ulloi129.hu megjegyzte, a Ferencváros által is figyelt, 30-szoros marokkói válogatott Szelim Amallah épp január 31-én igazolt négy és fél évre a Real Valladolidhoz.

Hajnal elárulta, a Slovan Bratislavától érkező Myenty Abenát már azelőtt is figyelték, hogy a szlovák együtteshez igazolt volna, míg Owusu Kwabenára a Qarabag elleni BL-selejtezős párharcban figyeltek fel. Rajtuk kívül még a dán Nikolai Baden Frederiksen érkezett a zöld-fehérekhez januárban.

Az FTC szeretne még szűkíteni a kereten, de az sem kizárható, hogy érkezik még új játékos a magyar átigazolási piac február 14-i zárásáig.

Hajnal elmondta, a télen klubot váltó magyar válogatott játékosok közül Németh Andrást (Hamburg) és Kleinheisler Lászlót (Panathinaikosz) is megkeresték, de egyikük sem akart hazaigazolni. Hozzátette, az itthon játszók árát a többi magyar klub nagyon magasra értékeli, a Fradi megkeresése esetén többszörösére szökik az áruk.