Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az NB I-be szerződött az Inter Miami argentin támadója – HIVATALOS

Az elmúlt napokban megjelent híresztelésekkel összhangban a Fehérvár bejelentette az MLS-ből szerződtetett támadó érkezését…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

A Fehérvár hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az MLS-ben szerpelő Inter Miami csapatától az argentin Nicolás Stefanellit.

A 29 éves argentin támadó hazájában a Defensa y Justicia együttesében kezdte pályafutását, majd 2017-től 2022-ig a svéd AIK Solna csapatát erősítette, ahol 92 meccsen lépett pályára, és 36 gól fűződött a nevéhez – ráadásul úgy, hogy 2019-től 2021-ig kölcsön volt adva Ciprusra és Chilébe is. Az elmúlt idényt az MLS-ben töltötte Lionel Messiék csapatában, ezalatt 25 bajnokin kétszer talált be, valamint további két gólt szerzett a US Open Cupban.

“Már a nyáron szóba került, hogy csatlakozom a Vidihez, de akkor erre végül nem volt lehetőség. Most viszont minden összeállt és a családommal közösen úgy döntöttünk, hogy az a legjobb, ha Magyarországon folytatom a pályafutásomat. Bartosz Grzelakkal sokat dolgoztunk együtt Svédországban az AIK-nél, kapcsolatban maradtunk azóta is, így már tavaly is képben voltam a Vidi szereplésével, tudom, hogy jól sikerült az őszi szezon második fele, azért jöttem, hogy én is minél több győzelemhez segítsem hozzá a csapatot. Mivel 167 centiméter magas vagyok, nem tartom magam klasszikus centerjátékosnak, „target man-nek”, inkább egy olyan támadóként szoktam játszani, aki igyekszik minél több lehetőséget kialakítani a tizenhatoson belül, és persze jó esetben értékesítem is ezeket a helyzeteket. De az sem áll tőlem távol, ha mérkőzés közben kell pozíciót váltani és kicsit visszavontan, vagy a szélen kell szerepelnem. Miamiban elkezdtem a csapattal a felkészülést három hete, játszottam már edzőmérkőzésen is, szóval jó állapotban érzem magam, bízom benne, hogy minél hamarabb Vidi-mezben léphetek majd pályára” – nyilatkozta a szerződés aláírása után.

“Messi a legnagyobb játékos. Argentinként különösen nagy megtiszteltetés, szinte egy álom volt vele együtt készülni minden nap. Talán ezt még fel sem dolgoztam igazán, idővel majd biztos még jobban fogom értékelni, hogy a csapattársa voltam. A hétköznapokban is nagyon jó ember, kedves mindenkivel, a pályán pedig mindenki tudja és látja, hogy milyen csodákra képes. A többi sztárról is csak jókat tudok mondani, remek érzés volt velük megosztani az öltözőt hónapokon keresztül” – tette hozzá Stefanelli az Inter Miami klasszisáról.