Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DVTK: Rajic lehet a megoldás kapusposzton

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati mérkőzésén Antal Botondot a 15. percben kiállította a játékvezető, a hátra lévő időben a nem teljesen egészséges Ivan Rados védte a DVTK kapuját. Vasárnap a Videoton vendégeként lép pályára a vasgyári alakulat, ahol régi-új hálóőre érkezhet a Diósgyőr segítségére.

Nenad Rajic ismét Diósgyőrben védhet – fotó: dvtk.eu

A hétvégi, Budapest Honvéd elleni győztes mérkőzést követően Tomislav Sivic, a Diósgyőr vezetőedzője azzal viccelődött, hogy a végén még a csapat korábbi kiváló hálóőrét, jelenlegi kapusedzőjét, a 64 esztendős Veréb Györgyöt kell reaktiválnia a Videoton elleni mérkőzésre. Az első csapat keretének ugyanis jelenleg két kapusa van, akik közül Antal biztosan nem játszhat Székesfehérváron, míg Rados szereplése is erősen kétséges. Így került képbe az előző szezonban Miskolcon játszó szerb Nenad Rajic, aki szerződése lejártával még nem talált magának új csapatot.

Rajic az elmúlt idényben egyszer már kifogott a Vidi játékosain, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nagyszerű játékkal járult hozzá csapata 1:0-ás sikeréhez, ami végül továbbjutást ért.

Visszatérve Veréb Györgyre: nem ez lenne az első eset, hogy visszavonulása után ismét pályára kell lépnie a több, mint nyolcszáz mérkőzésen a diósgyőriek mezét viselő kapusnak. Történt ugyanis, hogy még az 1997/98-as szezonban a Tornyi Barnabás irányította DFC mindkét kapusa megsérült a záró fordulóra. Érdekesség, hogy akkor is a Videoton volt az ellenfél, Tornyi mester azonban nem szeretett volna egy ifjúsági játékost a kapuba állítani, így meggyőzte a legendát: álljon ő kapuba. Az esetre így emlékszik vissza az érintett: Egész héten fűzött, hogy védjek a Videoton ellen. Ráálltam, bár tartottam attól, hogy egy hibával lerombolhatom eddigi munkámat. Az is felmerült bennem, mivel a Vidinek ez volt az utolsó esélye az osztályozós hely elérésére, nehogy potyagóllal gyanúba keveredjek. Volt dolgom, el is fáradtam, persze elsősorban idegileg. A 70. perc táján, 4-1-es vezetésünknél átadtam a helyem a fiatal kollégának. Ám itt nincs vége a történetnek: az ifista kapuspalánta előbb ért a zuhanyzóba, mint én, ugyanis összehozott egy 11-est és kiállították. Mivel kapus most már a környéken sem volt, ezért Kiser Laci (középpályás) állt a vonalra. A tizenegyest kivédte, így lett 4-1 a meccs vége“.

Móra Tamás