Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sassuolo tovább menetel; a Palermo menekülőre fogta!

Az olasz Serie A 36. fordulójának vasárnap délutáni dömpingjében a Palermo próbált meg fogást találni a már kissé elkényelmesedő Sampdorián, míg a Sassuolo csapata egy győzelemmel még az AC Milan csapatát is beelőzhette volna. 

UC Sampdoria v US Sassuolo Calcio - Serie A

 

Sassuolo – Verona 1-0 (0-0) 
Gólszerző: Pellegrini (58.)

A Sassuolo számára a már kiesett Verona ellen kellett felvennie a harcot, s ha győznek, akár még az AC Milan csapatát is beelőzhették Berardiék, persze csak akkor, ha a piros-feketék hazai pályán botlanak a Frosinone ellen. Nyögvenyelősen indult a meccs a hazaiak számára, hiába birtokolták többet a labdát, akciókat csak elvétve sikerült vezetniük, s a veronai ellenakciók veszélyesebbek is voltak. Végül ha lassan is, de a második félidőben sikerült megtörni a Verona ellenállását, s az 58. percben Pellegrini góljával a győzelmet is megszerezte a Sassuolo. Duncan szédítette meg egyszerre négy védőt, majd amikor végül szerelni tudták, a lecsorgó labdát Pellegrini 18 méterről védhetetlenül bombázta a kapuba. Győzelmével, és a Milan bukásával a Sassuolo fellépett a tabella 6. helyére, s még esélye van bekerülni az első ötbe is, a hátralévő két fordulóban.

 

Palermo – Sampdoria 2-0 (1-0) 
Gólszerzők: Vazquez (19.), Krstitic (öngól – 85.)

Ha a Sampdoria számára nem is volt létfontosságú a győzelem, az utolsó két fordulóban még könnyen bajba kerülhetnek a genovaiak. Ha az eredmények kedvezőtlenül alakulnak, és a Samp is bealszik a végére, még igen meleg lehet a talján talaj alattuk. A Palermo úgy is kezdett ahogyan kell egy kiesés elől menekülő csapatnak, s neki is estek a Sampdoriának. Bár a kezdeti lelkesedést gyors egymásutánban több vendéglehetőség is követte, végül Gilardino passzát az ügyetlenkedő védők statisztálása mellett Franco Vazquez váltotta gólra. Sorrentino védései tartották továbbra is a lelket a hazaiakban, s állta útját az egyenlítésnek még a félidő előtt. Fordulás után is túlnyomóan a genovaiak irányították a játékot, de ezúttal még helyzetekig sem jutottak, sőt, Viviano bravúrjának köszönhették csak, hogy a végére maradt a döntés. Miután kifogott Gilardinón a hálóőr, nem maradt már több puskapora neki sem, s a 85. percben védői segítségével megkapta második gólját is. Gilardino ezúttal is, mint fénykorában eljátszott a védőkkel, majd a kapu felé lőtt labdáját Krstitic továbbította, öngól. 2-0-s sikerével a Palermo a 17. helyre lépett fel, s öt pont a hátránya a 15. Sampdoria mögött. Így ha a Samp jövő héten nem győzi le városi derbin a Genoát, még könnyen a kiesés ellen kell majd harcolnia az utolsó fordulóban.

 

Kép forrása: itasportpress.it