Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: egy a biztos új csapatot építenek

Csalódást keltően szerepelt a Videoton ebben a szezonban, még úgy is, hogy a bajnokság végére végül sikerült elcsípni az ezüstérmet. Már kinevezték az új edzőt, s napok óta jönnek a pletykák, kiket is szerződtethet a székesfehérvári klub.

kovacsikKovácsik marad (vidi.hu)

Kapuban szerződést hosszabbított Kovácsik Ádám. Így ő biztosan marad, de ki fog vele az első számú kapusi címért harcolni, az még kérdéses. Branislav Danilovic a Puskás Akadémia játékosa, ott biztos nem marad, de kérdéses, hogy a Vidinél számítanak -e rá. Kölcsönben más csapatoknál véd a szlovák Tomas Tujvel, Filip Pajovic, Gábor Péter és Horváth Tamás. Arra sok esélyt nem látunk, hogy közülük kerüljön ki Kovácsik kihívója.

vargaErre van Fehérvár? – kérdezheti Varga Bóditól (naplo.hu)

Az elmúlt napok slágertémája, hogy Bódi Ádámot és Varga Józsefet szerződtetné a Videoton. Magyar szinten jó teljesítményre képesek, nemzetközi mércével mérve, viszont valami hiányzik belőlük. Az biztos, hogy a két debreceni játékosnak is szüksége lenne a környezetváltásra, hisz beleszürkültek, a csapatukba. Varga anno már megjárta Angliát és Németországot is, róla azt lehetett hallani korábban, hogy újra légiósnak állna. Ha őt a Vidi megszerzi, akkor Simon Ádámmal, Pátkai Mátéval, Pölöskei Zsolttal kell megküzdenie a csapatba kerülésért. Vagy közül 1-2 távozhat. Ugyanezen a poszton játszott korábban a horvát Trebotic, de ő a tavaszt már a Vidi II-nél töltötte, ő biztos nem fog maradni. Főleg, ha a légiós szabályt be akarják tartani, s előre külföldi játékosok szerződtetését tervezik, akkor a horvát nem maradhat. Bódi Ádám a jobb szélen szeret a legjobban játszani, itt tavasszal a jobbhátvéd Nego szerepelt, tehát ő mehet vissza az eredeti posztjára. Majd még meglátjuk, ezen hírek mennyire is számítanak pletykának, vagy tényleges igazolási tervnek.

A hátvédsorban nemrég hosszabbított szerződést Fejes András, Stopirának érvényes a kontraktusa. Az afrikai játékos amúgy is jól játszott, így a balhátvéd posztjára biztos nem tervezik új focista igazolását. Középen Lang Ádám, Juhász Roland és Vinicius közül az egyik mindig kimaradt. Általában Lang volt a szenvedő fél, ő várhatóan az Eb után távozik. Ha jól “muzsikál”, akkor külföldre, ha kevésbé, akkor valamelyik magyar csapatba szerződhet. A jobbhátvéd posztja Negoval meg van oldva, igaz egyes hírek szerint távozhat, de nagyobb az esély a maradására.

Haraszti Zsolt téli igazolása mindenkit meglepett, talán még saját magát is, hogy vissza térhetett. Ő vélhetően távozik, s “anyaklubja” a Paks visszavásárolná. Koltai Tamás kölcsönben volt Pakson, őt is megtartanák a zöld – fehérek. Állítólag a “bizniszbe” belevonnák Hahn János játékjogát is.

Elől Tischler és Soumah vélhetően távozik, előbbi a Puskás játékosa, s egyes hírek szerint az Újpest megvásárolná Felcsútról. A guineai támadó a Juventus játékosa, valószínű senki nem tartóztatja.

Egy biztos, érdekes nyár elé néznek a fehérvári szurkolók, azt ne felejtsük el, alig több, mint 1 hónap, s már Európa – Liga meccsen kell pályára lépniük a játékosoknak, ezért mihamarabb a keret kialakítása szükséges.

Endrődi Dávid