Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: A Wolfsburg vagy a Lyon harmadszor – előzetes

Három év után rendeznek ismét Lyon – Wolfsburg finálét a Hölgyek Bajnokok Ligája sorozatában. Jakabfi Zsanett klubja, és a francia sztárcsapat is harmadik győzelmére hajt.

wcl

Visszavágna a Lyon a Wolfsburgnak, amely 2013-ban a Stamford Bridgen nyerte meg a franciák elleni döntőt. Jakabfi azon a találkozón kezdőként 78 percet töltött a pályán, s nagy esély van arra, hogy ezúttal is az első pillanattól kezdve a gyepen legyen. Akkor Martina Müller tizenegyesével győztek a „farkaslányok”.

A két együttes igencsak neves riválisokat győzött le a finálé felé vezető úton. A franciák a Medyk Konin (6-0, 3-0), az Atletico Madrid (3-1, 6-0), a Slavia Praha (9-1, 0-0) és a PSG (7-0, 1-0) kiejtésével jutott el Reggio Emiliába, míg a Wolfsburg a Spartak Subotica (0-0, 4-0), Chelsea (2-1, 2-0), a Brescia (3-0, 3-0) valamint az 1. FFC Frankfurt (3-0, 3-0) testén át verekedte be magát a döntőbe.

Ha csak az eredményeket nézzük, talán a franciák számítanak némileg esélyesebbnek, de ne feledjük, a Bundesligában szereplő zöld-fehérek képesek a meglepetésre. Erre apellál Ralf Kellermann is, aki szerint a három évvel ezelőtti döntőhöz képest igencsak megváltoztak az erőviszonyok. „Három éve újoncként jutottunk a döntőbe, ahol a Lyon kissé lebecsült minket, ám azóta létrehoztunk egy európai klubot – kezdte az UEFA hivatalos honlapján Kellermann. – Miután kétszer is az elődöntő jelentette a végállomást, most ismét az utolsó állomásnál vagyunk. Kemény, szoros mérkőzést várok, talán esélyesebb a Lyon, hiszen évről évre állandó felállással szerepelnek. Következetes munkával jutottak el ők is ide. Ellenfelünk minőségi kerettel rendelkezik, lásd korábbi játékosainkat, Nadine Kesslert és Martina Müllert. De már tudjuk, hogyan kompenzáljuk a két együttes közötti különbséget. Az elmúlt mérkőzéseken kidőlt Julia Simic, így nem zárható ki, hogy ugyanaz a csapat lép pályára, mint a Frankfurt elleni elődöntőben, vagy a német kupagyőzelem alkalmával.”

uwcl

A Lyon trénere derűlátó, de nem foglalkozik a múlttal az esti összecsapás előtt. Gérard Precheur amondó, a Lyon most van abban a helyzetben, amikor meg tudja szerezni a trófeát.

„Mint edző, tudom mekkora erőfeszítéseket kell tennünk az esti meccsen. Nem érdekel a múlt, a helyes hozzáállásra van szükségünk, hogy a fontos meccseket megnyerjük, mint ez is. Sok érzés kavarog az emberben, ilyen a visszavágás vágya is a 2013-as döntőért. De hangsúlyozom, nem az a fontos, mi hangzik el a sajtótájékoztatón, hanem, hogy mi történik a pályán. A Lyonnak nagyszerű, hogy itt játszhatunk. A bajnokság és a kupa után szeretnénk a Bl-t is megnyerni, így most erre fókuszálunk, s rendkívül büszkék vagyunk, amit eddig elértünk. Normális dolog, hogy az érzelmi szempontokat hangsúlyozzák, ám nálam nem ez a fontos, hanem a játékra való összpontosítás. A Wolfsburg ellen 100 százalékot kell nyújtanunk, amiben biztos vagyok. A csapat bizonyította egész évben, hogy egy irányba húz, így csak egy cél lebeg a szemük előtt.”

Britain Soccer Women's Champions League

A találkozót este hattól rendezik Reggio Emiliában, a mérkőzést Kulcsár Katalin vezeti majd.

Női Bajnokok Ligája döntő
VfL Wolfsburg (német) – Olympique Lyon (francia) – tv.: Eurosport
Reggio Emilia, 18.00, vezeti: Kulcsár Katalin (Kulcsár Judit, Hima Andrea – Gaál Gyöngyi – magyarok)

Így nyert legutóbb Jakabfi Zsanett együttese a Lyon ellen:

Gavalovits Sándor