Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra NB II-es a Dorog, cél a bentmaradás

A 2001/02-es bajnokságban szerepelt utoljára a másodosztályban a Dorogi FC. Hosszú, nagyon hosszú böjt után tért vissza a profi futball világába a Bányászváros csapata. Így nem is lehet más a cél, mint a bent maradás.

dorogi-fc

Bene Ferenc személyében szakmai igazgatóval bővült a dorogi szakmai stáb, igaz ő csak az átigazolásokkal foglalkozik, az edzések és a csapatösszeállítás továbbra is Németh Szabolcs feladata. A harmadosztály harmadik helyén végzett csapatból jobbára kiegészítő játékosok távoztak, mely azon is látszik, hogy közülük egyedül Nagy Richárd került a másodosztályba Vácra, a többiek harmad vagy negyedosztályú klubhoz igazoltak. Bojtor László Jászberénybe, Grósz Gergely Komáromba, Reznek Donát Nyírbátorba, Földes Milán elvileg Győrbe (a mai Kisalföldben az jelent meg, hogy hiába a szerződéskötés, valószínűleg nem marasztalják a hátvédet), került, míg a megyei bajnokságokba szerződött Papes Ferenc a Biatorbágy, Hajnal Róbert a Nyergesújfalu gárdájához. Nagy Zoltánnak és Kun Benjaminnak jelenleg még nincs új csapata.

Az új szerzemények névsora hosszabb. Zima Ádám a Budafok – Újbuda tartalékkapusa volt tavasszal, Csató Martin Győrből, Csák Zoltán Dabasról, Bora György Szigetszentmiklósról, Icsó Zsolt a Diósgyőr második csapatából érkezett. Magasabb (NB I, NB II) osztályból igazolták: a Grabant testvéreket (Péter, Bence), akik Sopronban voltak kölcsönben, de a Haladás játékosai, Medgyes Zoltán szintén Szombathelyről, csak ő az NB I-ből, Bor Dávid és Kővári Róbert Paksról, igaz Bor Balmazújvárosban volt kölcsönben, míg Kővári kevés lehetőséget kapott, igaz már ebben a szezonban is, az első fordulóban kapott pár perc bizonyítási lehetőséget.

Összességében nézve nehéz szezonnak néz elébe a Dorog. Főleg úgy, hogy az MLSZ előírása szerint két 1996 után született fiatalnak egyszerre a pályán kell lenni, a Dorognál pedig jelenleg csak a Grabant testvérek, Icsó, illetve az ifjú kapus Zima Ádám felel meg a kívánalmaknak. Igaz van még egy szuper tehetsége a csapatnak, de a 2000-es születésű Ungvári Mátétól azért nem lehet a megváltást elvárni.

Endrődi Dávid