Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átgázolt a Videoton az Újpesten

Az őszi bajnok is megkezdte a tavaszi meccsek sorozatát. Ráadásul egyből egy rangadóval, mely a sportigazgatónak Kovács Zoltánnak egy igazi derbi, hiszen ennél a csapatnál érte el legnagyobb sikereit játékosként, míg onnan csempészte át korábban a Videoton legjobb jobbhátvédjét Loic Negot illetve Asmir Suljicot is. A bosnyák a mérkőzésen az egyik főszereplő volt, hiszen gólt lőtt, de kihagyta a tavasz eddigi legnagyobb helyzetét is.

Videoton-vs-ÚjpestFotó forrása: MOL csapat

Mind a két korábbi újpesti játékos a kezdőcsapatba került, míg olyan focisták akik bárhol máshol kezdtek volna a kispadra kerültek: Fiola Attila, Bódi Ádám, Kovács István, Géresi Krisztián. Szintén az oldalvonal mellett foglalt helyet a héten szerződtetett horvát válogatott Mirko Maric is. Az ősszel védekező középpályásként játszó Juhász Roland ismét a védelemben kapott szerepet, s a bajnokság első felében keveset játszó Varga József és Asmir Suljic ezúttal a kezdő sípszót is a gyepen töltötte. Az Újpestnél újra a kezdőcsapat tagja lehetett Balajcza Szabolcs, aki ősszel egy hosszabb időre háttérbe szorult. Ráadásul akkori helyettese Banai Dávid ezúttal még a kispadra sem ülhetett, ott a ZTE elleni kupameccsen védő Kovács Zoltán ült. Az őszi hagyományoknak megfelelően egy ifjú, ezúttal Pávkovics Bence kezdett, s mivel a Videoton kupaszereplő nem kellett csak három külföldi bevetni, bekerülhetett egyből öt. A padra csupa magyar játékos került, köztük a télen a felnőttekhez felkerülő ifjú jobbhátvéd Szűcs Kristóf is.

Az Újpest egyből a meccs elején nekirontott a Videotonnak. Így nem is okozott annyira meglepetést, hogy a hatodik percben megszerezték a vezetést. Egy bal oldali beadást Perovics fejjel érdekesen a felső sarok irányába magasan fejelt, s Kovácsik hiába vetődött a vendégek megszerezték a vezetést. A montenegrói csatár közel egy évet hagyott ki sérülés miatt, most látszódott meg, hogy a 20 éves támadó mennyire hiányzott a csapatból. Kovácsik pedig bizonyította azt, amit a felvezetőben írtam a héten, nem biztos, hogy Videoton szintű kapus. A huszonötödik percben Suljic kiváló labdát kapott, kicselezte még korábbi csapattársát Balajczát is, s az üresen tátongó kapu mellé gurított. Az egykor őt éltető újpesti szurkolóktól egyből megkapta a maga “dícséretét”. A huszonhatik percben Hadzic végzett el szabadrúgást a félpálya közepéről lövését Balajcza kiütötte az alsó sarok elől, a kipattanó után meglódultak a vendégek, végül kimaradt a lehetőség. A 32.percben montenegrói gólra bosnyák lett a válasz. Igaz nem az előbb hibázó Suljic, hanem Hadzic volt az elkövető. Scsepovics kapott labdát az alapvonalnál megküzdött vele, s visszagurította volna Hadzicnak, de úgy lett jó a csapattársnak, hogy a héten az általam is bírált Mohl Dávid ért bele lábbal, s a Vidi középpályása nem kegyelmezett. A 34.percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat. Scsepovics kapott nagyszerű labdát, ő meglódult Kálnoki – Kis Dávid mellett s óriási ziccerben a kapu mellé lőtt. A 41.percben Balázs jobb oldali beadását Perovics lőtte kapura, de Nego blokkolta. A 44.minutumban újabb újpesti lehetőséget jegyezhettünk fel, Andrics lőtt 22 méterről a jobb alsó sarokba tartó labdájára Kovácsik odaért, Juhász a kipattanót kivágta, pedig Bardhi már lesben állt. Az első félidőben több minden nem történt, egy kiváló meccset láthattunk két góllal. Így ezen a pályán kétszer annyi találat volt az első játékrészben, mint a másik hárman együtt.

oM7ktkqTURBXy8wYTU0YTlhNmRhNTY5MDI1YTc4ZjUzZGY1NTgzNWQzMi5qcGVnkpUDAADNB4DNBDiTBc0DFM0BvALazovics a meccs legjobbja volt, de gólt nem szerzett (vidi.hu)

A második félidőben sem álltak be a csapatok védekezni. Az 56.percben Scsepovics fejesével nem találta el a kaput, de pár perccel később már a szerb örülhetett. Lazovics kiváló passzt adott honfitársának az 58.percben aki befutott a büntető területen belülre, s Balajczának kötényt adva, lövése a kapuban kötött ki, így fordítottak a hazaiak. A 63.percben pedig már 3-1-re módosította az állást a Videoton, Scsepovics, Lazovics, Scsepovics majd Suljic volt a labda útja, a bosnyák támadó pedig most nem hibázott, s könyörtelenül belőtte. A gól után Diarra reklamált, ezért kapott egy sárgalapot, majd tovább mondta – mondta a magáét, Solymosi megunta s kiállította a mali játékost. A 69.percben Vignjevics edző egyből kettőt változtatott, a macedón válogatott Bardhi télen sokáig sérült volt, most lehozta a mester, helyére a védekezőbb Cseke Benjámin állt, míg  a gólszerző Perovicsot Lázok váltotta. A 77.percben a támadó Andrics helyére a védekező középpályás Windecker József állt, ennek ellenére óriási helyzet adótott a lilák előtt. Lázok kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül, s lövése alig kerülte el a kaput. A 83.percben újból szerencsétlenkedtek (már bocsánat…) az újpesti védők, Lazovics sarokkal továbbította Scsepovicsnak aki nem kegyelmezett. A gól után Lazovics helyére Marics állt, így a horvát bemutatkozhatott az NB I-ben. Egy perccel később a büntető területen belül Marics is sarokkal továbbította a labdát Stopira elé aki magabiztosan bevágta az ötödik hazai találatot. A Videoton nem állt le, további gólokat szeretett volna szerezni, ezzel is hangolódva a jövő heti csúcsmeccsre a Ferencváros elleni rangadóra.

A Vidi könnyedén nyert, s ezzel biztos, hogy minimum négy pontos előnnyel várják a jövő heti mérkőzést, igaz a Fradinak előtte még este be kell gyűjtenie a három pontot.

Videoton – Újpest: 5-1 (1-1)
Gól: Hadzic (32.p), Scsepovics (58.p), Suljic (63.p), Scsepovics (83.p), Stopira (85.p) ill. Perovics (6.p)
Sárgalapok: ill. Kálnoki-Kis (17.p), Diarra (65.p)
Kiállítva: Diarra (65.p)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Juhász, Stopira – Hadzic (Kovács I. 85.p), Pátkai, Varga J. – Suljic (Géresi 85.p), Scsepovics, Lazovics (Marics 83.p) vezetőedző: Henning Berg
Újpest: Balajcza – Balázs B, Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Sankovic, Balogh B. – Andrics (Windecker 77.p), Bardhi (Cseke 69.p), Diarra – Perovics (Lázok 69.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid