Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pjaca súlyosan megsérült

Tegnap délután a tartalékos horvát válogatott vereséget szenvedett Észtország ellen egy világbajnoki felkészülési mérkőzésen. Talán nem is ez volt a horvátok legnagyobb gondja, hanem a Juventus támadójának, Marco Pjacának a sérülése, akire nagyon hosszú kihagyás vár. 

markopjaca-cropped_j246hvfu03x01lw1di2qsv67l

Forrás: fourfourtwo.com

Pjacát a mérkőzés 65. percében kellett lecserélni, miután kifordult a térde. Az orvosok ma reggel vizsgálták meg, és úgy tűnik, olyan komoly a sérülése, hogy meg is kell műteni. A horvát szövetség közleményt adott ki, miszerint több hónap kihagyás vár rá, ami az Eurosport szerint akár 8 hónap is lehet.

“A mai MRI vizsgálat megerősítette, hogy a játékosnak súlyos a térdsérülése. Pjaca elülső keresztszalag szakadást szenvedett, amit meg is kell műteni, így több hónapig játékképtelen lesz.” – írta a szövetség a közleményében.

A horvát válogatott és a Juventus még tárgyalni fog arról, hogy kinél kezdi meg a játékos a rehabilitációját. Pjacának ez a második sérülése a szezonban. Az elsőt szintén a válogatott szünet alatt szenvedte el, akkor két hónapot kellett kihagynia.