Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney góllal tért vissza, az újonc Huddersfield simán nyert! – videóval

Angliában is kezdetét vette az új bajnoki idény. Szombat délután a szokásos 16 órási meccsdömpingben több érdekes találkozót is rendeztek. Az egyik legnagyobb érdeklődés az Everton mérkőzését előzte meg akik a nyár folyamán közel 100 millió költöttek új igazolásokra.

2017-08-12T145100Z_1347941571_RC162AD36320_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-STK

Everton – Stoke City  1-0 (1-0)
Helyszín: Goodison Park (Liverpool) Vezette: Swarbrick
Gólszerzők: Rooney (45+1.)

A szombati játéknap egyik legnagyobb érdeklődését az Everton mérkőzése előzte meg, ugyanis Wayne Rooney 13 év után visszatért korábbi klubjához az Everton együtteséhez. A liverpooli kékek a nyári átigazolási szezonban megközelítőleg 100 millió eurót költöttek új játékosok igazolására. Többe kközött Pickford, Rooney, Klaaseen, Keane, Ramírez érkezett a Goodison Parkba. Az angol válogatott játékosának remekül sikerült a bemutatkozása a liverpooli kékeknél, ugyanis az ő góljával szerezte meg a vezetés az Everton az első félidő hajrájában. A második félidőben a Stoke nem tudott válaszolni a liverpooli kékek góljára, újabb találat pedig nem született a mérkőzésen ezzel pedig a liverpooli kékek három ponttal indították új szezonjukat.

830716906

Crystal Palace –  Huddersfield 0-3 (0-2)
Helyszín: Selhurst Park (London) Vezette: Moss
Gólszerzők: Ward (23., öngól), Mounie (26., 78.)

Az újonc Huddersfield nagy meglepetésre simán elhozta London-ból a három pontot a Crystal Palace otthonából. A mérkőzésen már 26 percnyi játékot követően kettővel vezetett az újonc. Előbb Ward öngóljával majd az új szerzemény a francia Montpellier együttesétől érkező Mounie fejesével növelte előnyét az újonc. A hazaiak hiába játszottak fölényben gólt nem tudtak szerezni, sem Zaha sem Benteke nem tudott a Huddersfield kapujába találni. A mérkőzést végül a 78. percben Mounie döntötte el, mikor a jobb alsóba helyezett. Győzelmével a Huddersfiel dremekül tért vissza az angol élvonalba.

2017-08-12T143707Z_1557452490_RC1309FBECA0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WBA-BOU

West Bromwich – Bournemouth  1-0 (1-0)
Helyszín: The Hawthorns (West Bromwich)  Vezette: Madley
Gólszerzők: Hegazy (31.)

Győzelemmel indított az új idényt hazai közönség előtt Tony Pulis legénysége is, akik a Bournemouth együttesét győzték le egy góllal. A mérkőzés egyetlen egy találatát Hegazy szerezte a 31. percben miután a bal alsóba bólintott. A mérkőzés összképét tekintve a hazaiak megérdemelték a három pontot, összesen 16 alkalommal próbálkozott Pulis csapata kapuralövéssel és ebből hat kaput is talált, míg a vendégek mindössze egyszer találták el Foster kapuját.

Southampton – Swansea 0-0
Helyszín: St. Marry Stadion (Southampton) Vezette: Jones
Gólszerzők: 

Gólnélküli döntetlennel indította az új idényt a Southampton és a Swansea is. A szenteknél új menedzser Pellegrino személyében próbálnak minnél jobb helyezést elérni az új idényben. Érdekesség, hogy Van Dijk nem kapott sem a kezdőben és a kispadon helyett. A Southampton kulcsembere ugyanis távozni szeretne a klubtól. A találkozón a hazaiak végig komoly fölényben voltak, összesen 29 lövést eresztettek meg a Swansea kapujára, de ebből csupán kettő talált célt. A hazaiaknál már ott volt a kispadon a Juventus együttesétől szerződtetett Mario Lemina, de még nem mutatkozott be új csapatában.

https://www.youtube.com/watch?v=S1snm0RzZdA

Képek: premierleague.com

O.G.