Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hoffenheim-diadalmenet, Milan-vesszőfutás – videóval

Ha csütörtök, akkor Európa-liga, és ha Európa-liga, akkor Hoffenheim és AC Milan! A német és az olasz csapat is pályára lépett ma este, azonban Nagelsmann és Montella közül csak egyikük lehet elégedett a ma látott teljesítménnyel…

hoffe

C csoport

1899 Hoffenheim – Istanbul Basaksehir 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők: Hübner (52.), Amiri (59.), Schulz (75.) ill. Napoleoni (90+3.)

A Hoffenheim a forduló előtti EL-beli nyeretlenségének megszakításáért küzdött a ma esti találkozón, ellenfelük pedig a török Basaksehir együttese volt. Noha már ott lógott a kard Nagelsmannék feje fölött, a fiatal német edző mégis igen kísérletező szellemben állította össze a kezdőt az ifista Geigerrel és Posch-sal. Az első félidőt dominálták a hazaiak és jó pár helyzetig eljutottak, azonban a vezetést nem tudták megszerezni. A második játékrész kezdését viszont sikerült elcsípniük: Hübner és Amiri korai találata már a lényegi kérdéseket eldöntötte (2-0). A fantasztikus teljesítményt Schulz találata koronázta meg a 75. percben (3-0). Az utolsó percekben kezdtek el éledezni a törökök, ennek eredménye egy Napoleoni-gól volt (3-1), akik így első győzelmüket zsebelték be a sorozatban.

 

Sporting Braga – Ludogorets Razgrad 0 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:ill. Moti (25.), Silva (öngól – 56.)

A Sporting Braga a csoportelsőségét kívánta megtartani a mai mérkőzésen bolgár ellenfelével szemben. Az első játékrész viszont nem alakult épp úgy, ahogy tervezték: a Ludogorets csapata a 25. percben megszerezte a vezetést Moti találatával (1-0). Nem sikerült a portugáloknak felpörögni a második félidőre sem: Silva öngóljával saját hátrányukat növelték csupán (0 – 2). A bolgároknak így már csupán annyi dolguk volt, hogy kibekkeljék a meccs végéig, amit sikerült is teljesíteniük, kiállták a portugál rohamokat és átvették a csoport vezetését.

A C csoport állása a harmadik fordulót követően

kk

D csoport

Austria Wien – HNK Rijeka 1 – 3 (0 – 2)
Gólszerzők: Friesenbichler (90.) ill. Gavranovic (21., 31.), Kvrzic (90+3.)

Az egyértelműen nagyobb halnak számító Austria Wien pocsék kezdést fogott ki a horvát rivális ellen: 45 perc után Gavranovic duplájának köszönhetően kétgólos előnnyel fordultak a vendégek (0-2). A hazaiak ugyan erőteljesen próbálkoztak, de ez a különbség behozhatatlannak bizonyult, csupán egy Friesenbichler-féle szépítő találatra futotta a bécsiek lendületéből (1-2), amelyre rögtön válaszolt a Rijeka Kvrzic találatával, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt.

AC Milan – AEK Athens 0 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:ill.
AC Milan: Donnarumma – Mussachio, Bonucci, R. Rodriguez – Calabria, Suso, Locatelli, Calhanoglu, Bonaventura (Kessié 73.) – Silva (Kalinic 62.), Cutrone; Vezetőedző: Vincenzo Montella

A nyáron kínai százmilliókból befoltozott milánói csapat ma este a görög futball egyik ékkövét, az AEK Athens-t fogadta a San Siro gyepén. A tét nem volt más, mint a csoportelsőség bebiztosítása. Ennek megfelelően igencsak támadó szellemben álltak fel Montella fiai: a balszélen Ricardo Rodriguezzel rohamozó védelemhez egy három támadó-középpályást is magába foglaló középső-szekció. és két klasszikus center társult. Sikerült is magukhoz ragadniuk a kezdeményezést a hazaiaknak, ám ez az első félidőben még nem hozta el a kívánt áttörést, egy gól nélküli játékrészt követően huppantak le az öltöző-padra. Nem sikerült jobban a folytatás sem, bár Kalinic és Kessié személyében klasszis cserék szálltak harcba, mégsem sikerült a Milannak magához ragadnia a győzelmet.

A D csoport állása a harmadik fordulót követően

kk