Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A kilencedik forduló is hoz rangadót – előzetes

A Premier League kilencedik fordulója már péntek este elstartolt. A West Ham hazai pályán csúnyán kikapott a Brightontól, ám az igazi dömping még csak ezután jön. Nézzük mi vár ránk a hétvégén. 

murray

2017.10.20. péntek:

West Ham – Brighton 0-3 (0-2)
Gólszerzők: ill. Murray (10.,75.b.u.) ill. Izquierdo (45+2.)

Máris meglepetéssel indult a 9. forduló, ugyanis az újonc Brighton bántóan simán elintézte Slaven Bilic West Hamjét az Olimpia Stadionban. A vendégek már az első félidőben 2 gólos előnyre tettek szert, amit a másodikban bebiztosítottak egy harmadikkal. A mérkőzés legjobbja a Brighton támadója Murray lett, aki duplázott.

A mérkőzés összefoglalója:

Szombaton ebéd után indul ám az igazi dömping. Már fél kettőkor pályán a címvédő Chelsea. Antonio Conte csapata a Stamford Bridgen fogadja a Watfordot. A londoni kékek hét közben parádés meccsen 3-3-as döntetlent játszottak a BL-ben a Romával. Morata visszatérése a támadójátékban nagy löket, azonban a védekezésben Kante még mindig nagyon hiányzik. A Watford múlt héten a hajrában győzte le hazai pályán az Arsenalt, így ezen a mérkőzésen se lenne semmi félnivalója, ám a találkozó esélyese egyértelműen a Chelsea.

A négy órás idősávban pályán a Manchester Untied (is). Jose Mourinho csapata az újonc Huddersfieldhez látogat, ahol nem lesz egyszerű dolga, de ha a bombaformában lévő éllovas, Manchester Cityre továbbra is tapadni akarnak (már pedig miért ne akarnának?) akkor kötelező ez a három pont. Ennek megfelelően minden más eredmény a vendég győzelmen kívül, meglepetés lenne. És ha már a városi rivális Cityt említettük, Pep Guardiola bombaformában lévő csapata hazai pályán fogadja a masszív Burnleyt. Tudva, hogy milyen rúgott gól átlaggal rendelkeznek a “polgárok” (legutóbbi 3 hazai bajnokin 17 lőtt gól, 2 kapott) sok jóra nem számíthat Sean Dyche csapata. Toronymagas esélyese a találkozónak a City, még úgy is, hogy kedden este a szintén komoly játékerőt bíró Napolit győzték le a BL-ben, tehát a pihentség nem mellettük lesz.

A szombati napot egy erős középmezőnybeli csatával zárjuk, ahol a Southampton fogadja a Tony Pulis által fémjelzett WBA-t. Egyik csapatnak se voltak nemzetközi mérkőzései a hét közben, így egymásra tudtak koncentrálni. Tegyük hozzá a WBA hétfőn még pályán volt a Leicester otthonában, ahol 1-1-es döntetlent értek el. Igazi háromesélyes találkozóra lehet számítani.

2017.10.21. szombaton:

13:30 Chelsea-Watford (TV:Spíler TV)
16:00 Huddersfield- Manchester United
16:00 Manchester City- Burnley
16:00 Newcastle- Crystal Palace
16:00 Stoke- Bournemouth
16:00 Swansea- Leicester
18:30 Southampton-West Brom (TV:Spíler TV)

Vasárnap aztán kapunk a “krém” mérkőzésekből is kettőt. Elsőnek két szebb napokat is megélt csapat csap össze a Goodisonban az Everton fogadja az Arsenalt. Egyik csapat sincs jó formában, sőt inkább rosszban mint jóban. Az Everton idén nem találja a ritmust Ronald Koeman alatt 8 forduló alatt mindössze két győzelem jött össze, ám az “Ágyúsok” sem dicsekedhetnek. Wenger csapata teljesen hektikus, a hírek szerint a két sztárjátékos Mesut Özil és Alexis Sanchez se szeretne már a csapatért küzdeni és ezt a csapattársak nem nézik jó szemmel. Sok jóra tehát egyik gárda sem számíthat. Ennek ellenére egy jó mérkőzésnek nézünk elébe, ahol a vendégek az esélyesebbek, ám nem lenne meglepetés, ha a 3 pont otthon maradna.

Öt órakor viszont jön a forduló rangadója a Wembleyből, ahol a Tottenham fogadja a Liverpoolt. Klopp csapata sem éli csúcsidőszakát, annak ellenére sem, hogy hét közben BL-ben 7 góllal terhelte meg a Maribort. A másik oldalon kezd helyre állni a dolgok rendje, Pochettino csapata nyerte utolsó 3 mérkőzését, ráadásul a Real Madrid otthonából is elhozott egy pontot. De -annak ellenére, hogy lassan unalmas lesz, még igaz – az ideiglenes otthonban még mindig nem úgy megy. Legutóbbi 5 találkozójukból 2 nyert a Liverpool, a 3 döntetlen mellett. Tavaly a White Hart Lanen 1-1-es döntetlennel végződött a mérkőzés. Mané és Lallana továbbra sem bevethető vendég oldalon, még a Spursnél Davies és Wanyama lehetnek a komolyabb hiányzók. Itt is megállja a helyét a “közhely” miszerint háromesélyes a találkozó.

2017.10.22. vasárnap:

14:30 Everton- Arsenal (TV:Spíler TV)
17:00 Tottenham- Liverpool (TV:Spíler TV)

Képek forrása: www.premierleague.com