Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kiesett a Napoli, a Shakhtar a City oldalán ment tovább! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 6., egyben utolsó fordulójában minden nyitott kérdés megválaszolásra került. Az F-csoportban a Napoli az elvárt győzelmet sem tudta hozni, a Feyenoord első sikerét aratta ezzel. A nápolyi klub kiesett, a Shakhtar pedig hazai pályán verte a már csoportelső Manchester Cityt, így az ukrán klub az angolokkal a legjobb 16 közé jutott! A Napoli számára marad vigaszként az Európa-liga.

IMG_20171206_231211Hiába lett volna “kötelező”, a Napoli mégsem tudott a piros-fehér mézes Feyenoord fölé nőni! A hollandok 5 vereség után nyertek, az olaszok pedig kiestek, de nem a mai meccsük miatt (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Feyenoord – Napoli összecsapás arról hivatott dönteni a hollandiai Rotterdamban, hogy a vendég olasz együttes tovább tud-e jutni a legjobb 16 közé a BL csoportkörének 6., egyben utolsó fordulójából. A nápolyi gárdának ahhoz, hogy a kiesés szakaszba jusson győznie kötelező volt, ám nem csak a saját kezében volt a sorsa, ugyanis a kvartett másik meccsén az ukrán Shakhtar Donetsk a már csoportelsőként zárt Manchester City ellen egy döntetlennel is a saját javára billenthette a dolgot, ráadásul a keleti klub állt a forduló előtt is a második, még továbbjutó helyen.

Az eddig pontot sem gyűjtött Feyenoord már a 2. percben kapitulált, amikor is a vendégek részéről Zielinski lőtte be a kipattanót (0-1)! A Napoli nagy elánnal kezdett, a 19. percben pedig Mertens duplázta volna meg az övéi előnyét, ám Vermeer kapus nagyot védett. Egy minutummal ezután Callejón is próbált betalálni, de a holland kapus megintcsak résen volt. Ám a 33. percben újabb gól született, csak éppen a túloldalon! Berghuis beívelését követően Jørgensen fejjel egalizált (1-1)! A szünetig már nem változott az eredmény, s az egyébként is kiegyenlítettnek mondható meccs első félideje döntetlennel zárult.

A folytatásban csupán 1-1 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel a csapatoktól. Az egyik legnagyobb helyzet során viszont nem kellett védenie egyik kapusnak sem – a 74. percben Rog lőtte rá a labdát 22 méterről, ám az elszállt kevéssel a hazai kapu mellett. Ezután jöttek csak az érdekes dolgok! A 83. minutumban Vilhena gyűjtötte be második sárga lapját, így a hazaiak emberhátrányba kerültek! Ezt viszont nem tudta kihasználni a Napoli, sőt, a vendégek sorsa a másik találkozótól függetlenül megpecsételődött! A hosszabbítás első percében Tapia szögletét a 76. percben pályára lépett St. Juste fejjel váltotta gólra, begyűjtve ezzel első pontszerzését a Feyenoord számára, amely 0-ról rögtön 3 egységre ugrott, így 5 vereség után – igaz, utolsóként – győzelemmel zárta a csoportkört (2-1)! A Napoli kiesett, legalább is a BL-ből, hiszen a Serie A-ban brillírozó alakulat az Európa-liga kieséses szakaszában folytathatja még a küzdelmeket az európai kupaporondon.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA • F-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Feyenoord – Napoli • 2-1 (1-1)
Helyszín: Feijenoord Stadion, Rotterdam. Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: Jørgensen (33.), St. Juste (90+1.), ill. Zielinski (2.)
Sárga lapok: Vilhena (28., 83.), St. Juste (81.), ill. Mertens (29.)
Kiállítás: Vilhena (83.), ill.

Feyenoord: Vermeer – Nieuwkoop (St. Juste, 76.), van Beek, Tapia, Malacia – Amrabat, Toornstra, Vilhena – Berghuis (Larsson, 72.), Jørgensen, Boetius. Vezetőedző: Giovanni van Bronckhorst

Napoli: Reina – Maggio (Rui, 64.), Raul Albiol, Koulibaly, Hysaj – Allan (Rog, 60.), Diawara, Hamsík – Callejón (Ounas, 74.), Mertens, Zielinski. Vezetőedző: Maurizio Sarri


A kvartett másik mérkőzésén az ukrán Shakhtar Donetsk jó helyzetből várhatta a már biztosan csoportelső Manchester City elleni találkozóját. A keleti klub a második helyen már azzal biztosan továbbjutott volna, ha minimum egy pontot szerez, ám jó esetben vereség ellenére is ott lett volna az ukrán alakulat a kieséses szakaszban a Bajnokok Ligájában.

A 26. percben a meccs első komolyabb lehetőségét gól követte! Marlos passza után Bernard első labdaérintéséből gól született, előnybe került tehát a Shakhtar (1-0)! Gyors gólvágtás jött, ugyanis a 32. minutumban újból betalált az ukrán gárda, méghozzá ismét Marlos passza után! Ismaily zseniális találatával módosult az állás, a donetski együttes lényegében már a legjobb 16 között volt ezzel (2-0)! A szünet előtt még szépíthetett volna a City, ám Gabriel Jesus-szal szemben a 43. percben Pyatov begyűjtötte a labdát.

A szünet után közvetlenül jöhetett volna a vendégek első találata, ám Sané próbálkozását Pyatov nagy védése követte a 46. percben! A manchesteri klub nem mondott le a gólszerzésről annak ellenére, hogy a vendégek számára nem volt már tétje a találkozónak. A 80. minutumban Gabriel Jesus lökete csattant a kapufán, maradt a 2-0! Viszont a végéig nem, csak betalált a City! A hosszabbítás első percében Butko megmozdulását büntető követte a vendégek javára! A 92. percben a labda mögé a csereként pályára lépő Agüero állt, az argentin klubrekorder pedig nem hibázott, beállította a végeredményt (2-1)! Nem maradt kérdés, a Shakhtar a győzelmével simán jutott tovább, így pedig már annak, hogy kikapott a Napoli, az ukrán klub játékosai számára nem volt jelentősége.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA • F-CSOPORT, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Shakhtar Donetsk – Manchester City • 2-1 (2-0)
Helyszín: OSK Metalist Stadion, Harkov. Vezette: Benoît Bastien (francia)
Gólszerzők: Bernard (26.), Ismaily (32.), ill. Agüero (90+2. – büntetőből)
Sárga lapok: Rakitsky (54.), ill. Danilo (22.), Gündogan (57.)
Kiállítás:

Shakhtar Donetsk: Pyatov – Butko, Ordets, Rakitsky, Ismaily (Azevedo, 64.) – Fred, Stepanenko – Marlos (Kovalenko, 82.), Taison, Bernard – Ferreyra (Khocholava, 89.). Vezetőedző: Paulo Fonseca

Manchester City: Ederson – Danilo, Adarabioyo, Mangala, Foden – Gündogan, Fernandinho (Agüero, 70.), Yaya Touré – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sané (Diaz, 62.). Vezetőedző: Pep Guardiola


Az F-csoport végeredménye

IMG_20171206_232108

Nagy Dávid