Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Kiderült ki lett az év labdarúgója Angliában!

A múlt héten az angliai Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) kiadta azoknak a játékosoknak a listáját, akik közül hamarosan kiválasztják az év legjobb Angliában szereplő futballistáját. A díjat pedig vasárnap este adták át ünnepélyes keretek között.

salah

A jelöltek között nem túl meglepő módon megtalálható volt a Manchester City-ből Kevin De Bruyne, a Liverpoolból a góllövőlistát vezető Mohamed Salah. Rajtuk kívül még további két játékos, David Silva és Leroy Sané került jelölésre a Manchester City-ből, mellettük pedig még Harry Kane a Tottenhamből, és David De Gea a Manchester Unitedből száll versenybe a díjért.

A profi labdarúgók szervezete, vagyis a PFA gáláján kiderült, a játékostársak szavazatai alapján idén Mo Salah lett az Év Játékosa a Premier League-ben. Az egyiptomi gólvágó elképesztő formában termelte a gólokat a vörösök színeiben az idei szezon során, 46 mérkőzésen 41 alkalommal volt eredményes mindeddig minden sorozatot tekintve emelett 13 gólpasszt is kiosztott az egyiptomi. A PL-ben pedig 33 mérkőzésen 31 alkalommal volt eredményes a hétvégén a WBA elleni idegenbeli bajnokin beállította Luis Suárez, Cristiano Ronaldo és Alan Shearer gólrekordját az egyiptomi szélső.

Salah minden idők legjobb liverpooli gólvágója is lehet még a szezon során, ehhez azonban még 6 gólra volna szüksége ugyanis a rekordot Ian Rush 47 góllal tartja ami az egy szezonban elért találatokat illeti.

Forrás: PFA hivatalos twitter oldala