Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi mesterhármasával végezte ki a Barca a Levantét – videóval

Gólgazdag és egyoldalú mérkőzést játszott a Levante a Barcelonával. Lionel Messi kiváló formában volt, és egy mesterhármassal koronázta meg az ötgólos mérkőzést. A nap korábbi mérkőzésein a Betis az Espanyol legyőzésével 

Forrás: laliga.es

Levante – Barcelona:

Nem játszott rosszul a Levante, de ez sem volt elég a szintén kiválóan játszó Barcelona ellen, ahol Messi is brillírozott. A 6. percben akár meg is szerezhették volna a vezetést, amikor Emmanuel Boateng óriási lövést eresztett meg a jobb alsó sarok irányába, de Ter Stegen bravúrral védett. A katalánok azonban pontosabban voltak, és  a 36. percben meg is érkezett az első vendég gól, amikor Messi szlalomozott be a védők közé, majd Suareznek passzolta a labdát, aki kapásból lőtt a hálóba. Még az első játékrészben növelték az előnyüket a 43. percben, ám most Messi fejezte be az akciót. Busqutes indította tökéletesen az argentint, aki a védőket és a kapust megkerülve lőtt a hálóba.

A második félidőben is folytatták a katalánok a gólgyártást, bár a Levante látszólag nem adta fel, de veszélyesek nem igazán voltak az ellenfél kapujára. Messi már a 47. percben megszerezte a maga második, és a csapata harmadik gólját, egy kontra végén Jordi Alba passza után. Az argentin azonban ezután sem állt le. A 60. percben már mesterhármasnál járt, amikor Arturo Vidal passzolta be laposan középre a labdát, Messi pedig kapásból a hálóba pöccintette. A 77. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, amikor Cabaco nyújtott lábbal csúszott be Dembelének. A Barcelona ki is használta ezt, és még a 88. percben megszerezték az ötödik góljukat Gerard Pique révén. A 91. percben ott volt a Levante előtt az esély a szépítésre, amikor Sanjin Prcic sprintelt a kapu felé, és a tizenhatos vonala előtt lövéssel próbálkozott a jobb felső sarkot megcélozva, de a kapus bravúrral védeni tudott. Ezzel zárult a mérkőzés.

Levante – Barcelona: 0-5 (0-2)
Helyszín: Estadio Ciutat de València (Valencia) Vezette: González González
Gólszerzők: – ill. Suarez (35.), Messi (43. 47. 60.), Pique (88.)
Sárga lap: Rober (25.), Jason (59.) ill. Dembele (18.), Rakitic (36.), Alba (45.)
Kiállítás: Cabaco (77.) ill. –

Levante: Oier, Cabaco, Postigo (Prcic 70.), Rober, Tono, Bardhi, Campana, Rochina (Coke, 69.), Jason, Morales, Boateng (Mayoral 62.). Vezetőedző: Paco Lopez

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Vermaelen (Arthur, 52.), Lenglet, Pique, Busquets, Rakitic, Vidal (Coutinho, 78.), Dembele (Denis Suarez, 82.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=TefeQU7z2rk

Espanyol – Betis:

Nem indult jól a Betisnek az Espanyol ellen. A 17. percben Lo Celso büntetőt hibázott, a 24. percben pedig a katalánok megszerezték a vezetést Segio Garcia góljával. Lo Celso azonban még az első félidőben javított, és kiegyenlített. A második játékrész már inkább a Betis szájíze szerint alakult, igaz, csak a 85. percben szerezték meg a vezető találatot Tello tökéletes szabadrúgásgóljával. Azonban nem ezzel, hanem Duarte öngóljával biztosították be a győzelmet a 91. percben.

Espanyol – Betis: 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Garcia (24.) ill. Lo Celso (43.), Tello (85.), Duarte (90+1.)
Sárga lap: Iglesias (45.), Diego Lopez (56.), Victor (84.) ill. Joaquin (18.), Carvalho (23.), Mandi (53.), Sidnei (65.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=9FKp7Dge24o

Huesca – Villarreal:

Már az első félidőben hátrányba került a Villarreal a Huesca ellen, amikor a 44. percben Cucho büntetőből megszerezte a mérkőzés első gólját. Bacca a 29. percben ugyan lőtt egy gólt, de azt végül les miatt érvénytelenítették. A második játékrészben is volt tizenegyes, ezt viszont már a Villarreal kapta amit Bacca magabiztosan értékesített is. A 64. percben megfogyatkoztak a vendégek, amikor Mario Gaspar a tizenhatoson belül buktatta ellenfelét, amire ráadásul a Huesca ismét büntetőt kapott. Ezt viszont most Gonzalo Melero kihagyta, és nem tudta megszerezni csapatának a vezetést. Sokáig maradt az eredmény, amikor a 81. percben Alfonso tálalt Gerard Moreno elé, aki jól érkezett és ellőtte a játékszert a kapu bal alsó sarkába. A Huesca viszont ezt nem hagyta annyiban, és a 94. percben megszerezte az egyenlítő találatot Longo révén.

Huesca – Villarreal: 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Cucho (44. – büntetőből), Longo (90+4.)  ill. Bacca (64. – büntetőből), Gerard Moreno (81.)
Sárga lap: Avila (16.), Insua (53.), Pulida (73.), Longo (90+4.) ill. Trigueros (42.), Mario Gaspar (43.)
Kiállítás: – ill. Mario Gaspar (64.)

Videó hamarosan!