Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Celtic szerződtette a DAC kulcsemberét! – hivatalos

Mint arról portálunk több ízben is beszámolt skót forrásokra hivatkozva a DAC elefántcsontparti támadója Vakoun Issouf Bayo hivatalosan is aláírt a skót bajnok Celtic Glasgow csapatához. 

A keddi esti órákban robbant a bomba, miután a Celtic és a DAC is közleményben erősítette meg, hogy megegyeztek Bayo átigazolásáról. A fiatal elefántcsontparit támadó a DAC klubtörténelmének legnagyobb átigazolása, miután először távozik egy európai szintű nagy klubba Csallóköz szívéből egy játékos. Vakoun Issouf Bayo 32 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben és ezeken 22 gólt szerzett.

A klubok megegyezése alapján a transzfer részleteit  és a vételárat nem hozták nyilvánosságra, de skót információk szerint a játékos négy éves szerződést kötött a 49-szeres skót bajnokkal.  

A hírek szerint a Celtic második ajánlata lett a nyerő, miután az első közel 2 millió eurós ajánlatot visszadobta a DAC, de a sárga-kékek gólvágója is a skót bajnoknál szerette volna folytatni a pályafutását, így elfogadta a skótok ajánlatát. A Celtic ezzel Burke és Weah után harmadik téli szerzeményét szerződtette.

A Celtic a skót labdarúgás második legeredményesebb egyesülete a városi rivális Glasgow Rangers mögött. A katolikusok összesen 49 bajnoki címet szereztek, a rekorder a Rangers 54 bajnoki elsőséggel. A Celtic emelett 38 alkalommal nyert Skót kupát és 18 alkalommal skót Ligakupát. A nemzetközi porondon a klubnál eddig elmaradtak a nagy sikerek, az UEFA-kupa 2002/03-as kiírásában a döntőben maradt alul a Celtic az FC Portóval szemben hosszabbítás után. 

 

„Nyilvánvalóan sajnáljuk az egyik legjobb játékosunk távozását. Ugyanakkor klubként a DAC – beleértve a drukkereket is, akik szurkolása és szenvedélye folyamatosan motiválja a labdarúgóinkat – büszke lehet arra, hogy egy DAC-játékos felkeltette egy, Európában is nagy hagyományokkal rendelkező klub figyelmét. Bayo ténylegesen megérdemelte ezt az átigazolást. A legjobbakat és egy virágzó pályafutást kívánok neki. Az átigazolás mindegyik résztvevőjének szeretném megköszönni az egész folyamat alatt tanúsított professzionális hozzáállásukat. Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk az együttest, az elkövetkező hetekben keményen fogunk ezen dolgozni” – jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.     

 

Kép: fcdac.sk