Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: győztes meccsen tért vissza Vida Kristopher – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásban még nyeretlen FC DAC 1904 együttese a harmadik mérkőzését hazai környezetben vívta szombat délután a közvetlen rivális MSK Zsolna gárdájával szemben…

Sérülése után újra játékra jelentkezett Vida Kristopher, így Kalmár Zsolt és Vida Máté mellett újra három magyar játékosra számíthatott Peter Hyballa mester a szerdahelyiek kezdőcsapatában. A mérkőzés előtt a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Fucsovics Márton végezhette el az ünnepélyes kezdőrúgást. A zsolnai vendégek a meccs előtt három ponttal előzték meg a DAC-ot a hőn áhított második helyen, melynek megszerzéséhez győzelemre lett volna szüksége a felvidéki alakulatnak.

Az első negyedóra végén Kalmár beadása után rövid volt a zsolnaiak felszabadítása, Connor Ronan pedig egy megpattanó lövésből tudott eredményes lenni. Alig telt el két perc és máris büntetőhöz jutottak a vendégek, Mihalik azonban a felső lécre durrantotta a lehetőséget. A remek iramban és magas színvonal mellett zajló mérkőzésen mindkét oldalt adódtak helyzetek az újabb találat megszerzéséről, szerdahelyi részéről talán Cmelik állt hozzá a legközelebb, de 1-0-s hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A szünet után is lendületben maradt a DAC, ám a folytatásban Davis lövése kevéssel célt tévesztett. A továbbiakban a vendégek előtt adódott több komoly lehetőség az egyenlítésre, Jedlicka kapusnak nem egyszer bravúros megoldásra volt szüksége ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. Néhány nagyobb zsolnai lehetőséget leszámítva, a házigazda gárda biztosan tartotta egygólos előnyét, és bár helyzeteink nem igazán akadtak, labdatartással sikerült őrizni az eredményt. A hajrában Kalmár szabadrúgásból veszélyeztetett, változás azonban már nem történt, egygólos sikerével a DAC pontszámban beérte a második helyet birtokló ellenfelét.

FC DAC 1904 – MSK Zilina 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ronan (15.) ill. –

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Huk, Kone, Davis – Ronan, Vida M., Kalmár – Cmelik (Taiwo 76.), Divkovic, (Blackman 89.), Vida K. (Bednár 71.) Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye