Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: Marokkó és Algéria veretlenül lettek csoportelsők – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének utolsó fordulójában a C- és D-csoport válogatottjai csaptak össze. Marokkó az utolsó pillanatban nyert Dél-Afrika ellen, így csoportelsőként jutottak tovább, mögöttük pedig Elefántcsontpart végzett a második helyen, kiütve a kieső Namíbiát. Szenegál kicsit szenvedve, de legyőzte Kenyát, ezzel bebiztosította a továbbjutását, de az első hely így is a hibátlan mérleggel zárt Algériáé lett. 

Forrás: thestar.com

D-csoport: 

Dél-Afrika – Marokkó:

Már az első félidőben fölényben játszott Marokkó, de gólt nem sikerült szerezniük. A 63. percben Achraf Hakimi révén már a felsőlécet is eltalálták, amiket újabbnál-újabb helyzetek és támadások követtek. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a mérkőzés, amikor a 90. percben Moubarak Boussoufa a léc alá lőtte az elé pattanó labdát. Marokkó ezzel a győzelemmel csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, míg Dél-Afrika a harmadik lett, és még lehet esélye arra, hogy így jusson be a legjobb tizenhat közé.

Dél-Afrika – Marokkó: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Boussoufa (90.)
Sárga lap: Zwane (18.), Zungu (31.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=5VSlEhBXwbw

Namíbia – Elefántcsontpart:

Helyzetekben nem sokkal maradt el Namíbia, de a gólokban Elefántcsontpart volt erősebb. Több próbálkozás után végül a 39. percben szerezték meg a vezetést Max Gradel révén, majd kétgólosra növelték az előnyüket az 58. percben Serey Die megpattanó lövésével. A 71. percben szépített Namíbia, de a végére a vendégcsapat még kettőt lőtt Zaha és Cornet révén, ezzel beállítva a végeredményt. Elefántcsontpart ezzel második lett a csoportban, Namíbia pedig pont nélkül esett ki a tornáról.

Namíbia – Elefántcsontpart: 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Kamatuka (71.) ill. Gradel (39.), Serey Die (58.), Zaha (84.), Cornet (89.)
Sárga lap: Hotto (78.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=x72-FiW4r-c

D-csoport végeredménye:

C-csoport:

Kenya-Szenegál:

Jobban játszott Szenegál, és a 29. percben egy büntetőt is kaptak, amit Sadio Mané végzett el, de a kenyai kapus remek mozdulattal védeni tudott. A kihagyott tizenegyes után záporoztak a szenegáli helyzetek, de egyiket sem tudták gólra váltani. Aztán a 63. percben mégis összejött nekik, és Ismaila Sarr kapásból lőtt találatával megszerezték a vezetést. A 71. percben Mane is javított, és bár a büntetőt nem értékesítette, gólt mégis csak szerzett. A 77. percben Otienót második sárgával kiállították, ráadásul újabb büntetőhöz jutott Szenegál, amit most sikerült belőnie Manénak. Ezzel beállították a végeredményt is, amivel Szenegál beért a második helyre a csoportban, Kenya pedig a harmadik helyen várja, hogy ott lehet-e a nyolcaddöntőben.

Kenya – Szenegál: 0-3 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Sarr (63.), Mane (71. 78. – büntetőből)
Sárga lap: Otieno (10.), Masika (57.), Okumu (68.) ill. –
Killítás: Otieno (77.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=YUEowtqj3Vw

Tanzánia – Algéria:

Tanzánia nem igazán tudta megnehezíteni a dolgát Algériának, akik több helyzetet követően a 35. percben szerezték meg a vezetést Slimani góljával. Öt percet sem kellett várni, amikor Adam Ounas révén már a második találatukat lőtték, és a harmadik is érkezett a játékrész vége előtt, amit szintén Ounas lőtt. Az algírok visszavettek a második félidőben, és a hazai csapat se nagyon próbálkozott már, így maradt a 0-3-as végeredmény. Algéria hibátlanul lett így csoportelső, míg Tanzánia kiesett.

Tanzánia – Algéria: 0-3 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Slimani (35.), Ounas (39. 45+1.)
Sárga lap: Yussuf (47.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=MCz_GfctdmU

A C-csoport végeredménye: