Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA: Mali magabiztosan, Ghána pedig éppenhogy csoportelső – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének utolsó fordulójában az E- és F-csoport válogatottjai csaptak össze. Ghánának kellett volna egy kis szerencse, hogy számukra jól alakuljon minden ahhoz, hogy elsők legyenek a csoportban, és így is lett. Míg az E-csoport küzdelmein szintén nem esett sok gól, csupán Mali tudott betalálni, és ezzel meg is nyerték a csoportjukat viszonylag simán.

F-csoport:

Benin – Kamerun:

Kamerun igyekezett ugyan nyomást gyakorolni Beninre, hiszen ha nyernek, bármi történik a másik meccsen, biztosan első helyen jutnak tovább, de végül nem sikerült gól szerezniük, hiába alakítottak ki helyzeteket és birtokolták jóval többet a labdát. Maradt a 0-0 és másodikként ment tovább Kamerun, míg Benin talán jobban elégedett lehet az eredménnyel, hiszen úgy néz ki, harmadikként tovább mehet a csoportból.

Benin – Kamerun: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: –

https://www.youtube.com/watch?v=ZcGuqOVWeUw

Bissau-Guinea – Ghána:

Ghánának az is kellett az első helyhez, a győzelem mellett, hogy a másik oldalon, ne nyerjenek a Kameruniak, Ez meg is történt. Az első félidőben ugyan nem volt gól a mérkőzésen, de már rögtön a második játék rész 46. percében meg is szerezték a vezetést, majd a 72. percben sikerült megnövelni és ezzel beállítani a végeredményt a mérkőzést irányító Ghánaiaknak. Ezzel a vereséggel pedig a Guineai csapat, utolsóként kiesett.

Bissau-Guinea – Ghána: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Ayew (46.), Thomas (72.)

https://www.youtube.com/watch?v=usbWjgUYviE

F-csoport végeredménye:

E-csoport:

Angola – Mali:

Mali a csoport elsőségért, míg Angola a továbbjutásért ment. A mérkőzés viszonylag kiegyenlített volt, de Haidara révén a Maliak tudták megszerezni a vezetést az első félidőben. Hiába próbálkozott Angola, nem sikerült betalálni, így harmadikként, 2 ponttal zártak ami a kiesést jelentette nekik, míg Mali magabiztosan nyerte csoportját 7 ponttal, és jogosan.

Angola – Mali 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Haidara (37.)

Videó hamarosan…

Mauritánia – Tunézia:

Mind a két csapatnak nagyon fontos volt a győzelem a továbbjutás szempontjából, de inkább az esélyesebb Tunézia vette kezébe az irányítást, de mindhiába hiszen sem ők sem a Mauriténiai csapat nem tudott gólt szerezni a mérkőzésen, azonban Tunéziának mint utólag kiderült ez is megfelelő, hiszen az Angolai vereség azt jelentette, hogy másodikként továbbjutottak a csoportból

Mauritánia – Tunézia 0-0 (0-0)
Gólszerzők: –

Videó hamarosan…

E-csoport végeredménye:

Góllövőlista élmezőnye:

További menetrend és sorsolás:

Hamarosan….