Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: Nigéria a legjobb négy közé jutott – Videóval

A szerdai és a csütörtöki napon már a negyeddöntőket bonyolítják le az Egyiptomban zajló Afrikai Nemzetek Kupáján, a szerdai játéknap késő esti találkozóján az esélyesebb Nigéria csapata jutott tovább.


A nagyobb erőket felvonultató Nigéria volt mindenképp a mérkőzés esélyesebb csapata, és ennek megfelelően irányították is a találkozót. A 27. percben egy baloldali akciót követően Chukwuezét talált meg egy belőtt labda, első próbálkozását blokkolták a támadónak, de a lepattanót mér a kapuba pofozta, ezzel 1-0-ra vezetett a pályaválasztó csapat. Az első játékrészben pedig már nem is változott a találkozó állása.

A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játékképe, azonban komolyabb lehetőséget csak a 72. percben jegyezhetünk fel, akkor viszont Dél-Afrika egyenlített Zungu révén, amit a bíró visszanézett, majd másfél perces huzavona után végül a 74. minutumban érvényesítette a gólt, 1-1. A mérkőzés hajrájában az Udinese védője, Troost-Ekong egy szögletet pofozott a kapuba, amellyel 2-1-re módosítja az eredményt, és bejuttatja csapatát az elődöntőbe.

Nigéria ellenfele a legjobb négy között Elefántcsontpart vagy Algéria csapata lesz.

Nigéria – Dél-Afrika 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
S. Chukwueze (27′), Troost-Ekong (89′) ill. B. Zungu (74′)


A negyeddöntők további programja
07.11. 18:00 Elefántcsontpart – Algéria
07.11. 21:00 Madagaszkár – Tunézia