Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Lisszabonban bukott a Juve – Videó

Eseménydús találkozón nyert a Benfica odahaza a Juventus ellen. Lima csereként beállva döntött.

Előny a fogadónál. Lima hozta a sikert. – facebook.com/SportLisboaBenfica

Benfica – Juventus 2-1 (1-0)
g.: Garay (2.), Lima (84.) ill.: Tévez (73.)

Nem volt könnyű helyzetben Jorge Jesus, a Benfica edzője, ugyanis több meghatározó futballistáját – Salvio, Silvio többek között – nélkülözni volt kénytelen. A találkozó nem a torinóiak szája íze szerint indult, hiszen Garay már a második percben gólt ünnepelhetett, lévén egy szöglet után Bonuccit megelőzve bólintott Buffon kapujába. A gól nem rázta fel igazán a Juvét, aminek köszönhetően a Benfica játszhatta saját játékát. Hiába Pirlo technikai tudása, vagy akár Tévez gyorsasága, az első félidőben mindössze egyetlen valamirevaló helyzetet jegyezhettünk fel a „zebráktól”, az is az argentin támadó szólója volt.

Az első: Ezequiel Garay. – reuters

Fordulás után aktívabb lett a Juventus, a Benfica visszaállt és kontrákkal próbálkozott. Volt is ráció ebben a taktikában, hiszen a lisszaboniaknál a két szélen gyors emberek kaptak lehetőséget, ám amilyen pozitív, annyira negatív hatása is volt a visszaállásnak, az olaszok ugyanis egyre bátrabbak és egyben veszélyesebbek lettek. Alig negyedórával a vége előtt rá is fizetett a defenzív taktikájára Jorge Jesus együttese. Kwadwo Asamoah gurított vissza, Tévez pedig egy csellel elküldött két védőt, majd a kapuba lőtt Artur alatt. Az argentin támadó 2009 áprilisa óta első(!) nemzetközi kupagólját szerezte. De megragadjuk az alkalmat, hogy megdicsérjük a Benfica kapusát, mert ha Artur nincs, bizony a Juve a hajrához közeledve kitömhette volna a friss luzitán bajnokot. Amennyire megfelelt az iksz a Juvénak, annyira nem a Benficának. Jesus cserélt is, és a váltás végül győzelmet ért. Cavaleiro készítette le a játékszert Limának, aki tizenötről, futtából Buffon szemei közé, a léc alá bombázott. A hajrában aztán hirtelen megint fontos lett a Juvénak, újabb nagy ziccereket dolgoztak ki Artur kapuja előtt, ám mind Marchisio, mind pedig Chiellini kihagyta a kihagyhatatlant. Ugyanakkor az idegenben szerzett gól sokat érhet a jövő heti visszavágó előtt.

Megjegyzendő, hogy a portugálok immár tizenhatodik hazai pályán lejátszott európai kupameccsükön nem kaptak ki: 14 győzelem, 2 döntetlen a mérlegük.

Gavalovits Sándor