Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haladás: Változhat a tulajdonosi struktúra, mégsem jön az ex-MU-s?

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Szombathely városvezetése, melyen többek között a futballcsapat tulajdonjoga is terítéken lesz.

Illés Béla (balra) és Halmai Gábor szerezhetik meg a Haladás többségi tulajdonjogát. - fotó: mno.hu

Illés Béla (balra) és Halmai Gábor szerezhetik meg a Haladás többségi tulajdonjogát. – fotó: mno.hu

A Halmai Gábor és Illés Béla nevével fémjelezte cég, a Halmill Kft. lehet a Haladás többségi tulajdonosa, amennyiben a megemelt törzstőkét a város nem követi. A Halmill Kft. jelenleg 44 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik, míg a város 51 százalékkal. Ugyanakkor az biztos, hogy a város nem tervezi törzstőkéjének megemelését, így aztán a Haladás könnyen lehet, hogy Illésék kezébe kerül, mint többségi tulajdonos. „Ez esetben a Halmill Kft. az olasz Massimiliano Carolettivel átveheti az irányítást a Haladás felett.” – írja a nyugat.hu. A rendkívüli közgyűlésre e hét csütörtökjén kerül sor. A tulajdonosi struktúra változása azt is eredményezi, hogy a Halmill Kft. az olasz Massimiliano Carolettivel karöltve szerezheti meg a többségi tulajdont, így a város lehet a kisebbségi tulajdonos a Haladás Marketing Kft-vel. Ez utóbbi jelenleg 5 százalékos tulajdonrészt birtokol a klubban.

Mégsem lesz a klub játékosa az ex-MU-s?

Mégsem lesz a Haladás futballistája Davide Petrucci? - fotó: manutdtransfernews.com

Mégsem lesz a Haladás futballistája Davide Petrucci? – fotó: manutdtransfernews.com

Hiába várta a Haladás szakmai stábja, hogy csatlakozik a kerethez Davide Petrucci. A korábban a Manchester United labdarúgója román értesülések szerint visszatért Kolozsvárra, a CFR-éhez, mert továbbra is kérdéses a jogi státusza korábbi egyesületével. Ellenben a stiridesport.ro úgy tudja, a 23 éves középpályás végül mégsem lesz a Haladás labdarúgója, hanem visszatért Kolozsvárra. „Petruccinak még mindig nem sikerült megállapodnia Romániában, és jelenleg nem is tudjuk, hogy ez mikor sikerül. Ettől függetlenül továbbra is várjuk Szombathelyen.” – fogalmazott korábban Tóth Miklós, a vasiak ügyvezetője az olasz labdarúgóval kapcsolatban.

Most legyen okos az ember…

Gavalovits Sándor