Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban hetedik győzelmével bronzérmes a Leverkusen – videóval

A Bundesliga 32. fordulójának szombat esti rangadóját Leverkusenben rendezték. A gyógyszergyáriak hazai pályán fogadták az öt mérkőzés óta nyeretlen Hertha együttesét. A Leverkusen zsinórban hat mérkőzést nyert meg, így bombaformában várták a találkozót.

13100687_1130768856964387_195709081369044046_n

Bayer Leverkusen – Hertha BSC 2:1 (2:1)
Helyszín: BayArena, Leverkusen, 30 210 néző Vezette: Stieler
Gólszerzők: Brandt (2.), Bender (16.) ill. Ibisevic (21.)
Sárga lap: Bellarabi (93.) ill. Langkamp (45.), Ibisevic (53.), Stark (70.), Plattenhardt (78.), Lustenberger (88.), Weiser (94.)
Kiállítva:

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Ramalho, Kramer, Bender – Aranguiz, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu (Kruse 91.), Brandt (Kiessling 75.)  – Chicharito (Toprak 90.) Vezetőedző: Schmidt

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Weiser, Stark, Skjelberd (Baumjohan 77.), Cigerci  – Kalou (Haraguchi 57.), Ibisevic. Vezetőedző: Dárdai Pál

A mérkőzés mindkét gárda számára sorsdöntő volt, ugyanis a Leverkusen a győzelmével végleg eldöntheti a dobogós helyezését és Bajnokok Ligája csoportkörét, míg a Hertha a negyedik helyet szeretné megtartani. Bele sem lendültek a csapatok a mérkőzésbe, amikor máris zörrent a berliniek hálója a második percben. A kapu előterében Brandt kapta a labdát és higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Elképesztő formát mutat a Leverkusen fiatal játékosa, ezzel zsinórban hatodik mérkőzésén is gólt szerzett. A 16. percben jött az újabb hidegzuhany a berlinieknek, Bender egy szabadrúgást követően átvette a labdát és kapu jobb oldalába lőtt. Ezzel már két góllal vezettek a hazaiak. A 21. percben Pekarik beadását követően Ibisevic fejelt a hálóba szinte a semmiből érkezett a találat. A 31. percben újabb Bayer helyzet adódott, Aranguiz lövését Jarstein hárította. A 40. percben Calhanoglu szabadrúgását követően ismét Jarstein-nek kellett játékba avatkoznia. Az első félidőt követően a Leverkusen uralta a játékot és sok helyzetük is akadt a gólszerzésre, 10 kapuralövésükből 5 kaput is talált, míg Dárdai Pál együttese a Hertha mindössze kétszer lőtt kapura amiből egy be is akadt. A második félidő óriási tüzijátékot hozott a Leverkusen részéről, rengeteg ziccer adódott a gyógyszergyáriak előtt a gólszerzésre. Az 52. percben óriási ziccer maradt ki a Leverkusen részéről, Jarstein emberfeletti bravúrral hárította Bellarabi próbálkozását. Az 58. percben óriási egyenlítési lehetősége hagyott ki a Hertha, Skjelberd vihette egy az egyben a kapusra, de lövése hajszálnyival szállt el a kapu előtt. A 62. percben Bellarabi került ismét nagy helyzetbe, de ezúttal sem tudott gólt szerezni, lövése a kapu mellé szállt. A 63. percben újabb egyenlítési lehetőséget puskázott el a Hertha, Ibisevic középre tartó lövését Leno hárítani tudta. A 68. percben Aranguiz lövését óriási bravúrral hárította Jarstein. A 80. percben újabb nagy meccslabdát puskázott el a Leverkusen és Bellarabi már sokadjára, ezúttal is Jarstein volt a végállomás. A norvég kapus kétségkívül a csapata legjobbja, sőt vereség ellenére a mezőny legjobbja volt szédületes védések sorát mutatta be a norvég válogatott kapus. A végén még Kiessling került helyzetbe egy szabadrúgást követően, de ő sem tudott betalálni. Győzelméel pedig a Leverkusen bebiztosította dobogós helyezését a bajnokságban és megszerezték a bronzérmet. A Hertha vereségével pedig visszaesett az ötödik helyre, jobb gólkülönbségének köszönhetően a Gladbach áll a tabella negyedik helyén.

https://www.youtube.com/watch?v=xxi9ONBTSlU

Kép forrása: Leverkusen hivatalos oldala

Ondik Gábor