Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Böde Dániel

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály, Bese Barnabás

középpályások:
Kleinheisler László, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Elek Ákos

csatárok:
Szalai Ádám, Németh Krisztián,Nikolics Nemanja

Böde Dániel

1986.10.24-én született a korábban Pakson még középpályásként szereplő “Tank”.  2006-ban mutatkozott be az élvonalban, miután feljutott a Pakssal. Első évében hihetetlen mostani számait nézve, de 17 meccsen 0 gólt lőtt. Nem is szeretném ragozni, hogy most minden évén végigmenjünk, de… 3 év után 56 NB I-es meccsen 3 gólnál járt. 2009/10-ben 28/8, tehát meglódult a mutatója. 2010/11-ben már tényleg csatárként szerepelt, 24/15-ös eredményével nagyban hozzájárult szeretett csapata ezüstérméhez.  2011/12-ben 26/10-el zárta a paksi zöld – fehér karrierjét. Ugyanis már év közben kinyilvánította ő bizony, ha törik, ha szakad fejlődése érdekében, távozni szeretne. Már majdnem megszerezte az Újpest, mikor befutott a Fradi ajánlata. Gyorsan megegyeztek. Azóta már 2-szer meg is hosszabbította szerződését, mindig 1-2 évvel a lejárta előtt.

Böde Paks -nsoMég paksi mezben (nso.hu)

A Ferencvárosnál eltöltött 4 éve alatt sorjában, a következő mutatókkal zárt:  30/17; 29/11; 29/13; 31/17 tehát 4 év alatt 58 gólt préselt, fejelt, lőtt be az ellenfelek kapujában bajnokin. A bajnokságban könnyedén nyomja el ellenfeleit, igaz tavasszal összesen 5 gólig jutott, mind az 5-öt a kiesés ellen küzdő csapatoknak, s összesen 3 meccsen. 3-at a Puskásnak, 2-t a Vasasnak. Sajnos a nemzetközi kupában ő sem ugyanazt nyújtja, mint a bajnokikon, ami itthon elég, az eddig kevés volt nemzetközi viszonylatban. Talán a Bajnokok Ligája – selejtezőkön most ő is megmutatja, hogy többet tud. De előtt jön az Eb.

Böde Fradi - 24.huItthon, ha lövésre áll a lába, rettegnek a védők (24.hu)

Ő viszont nem arra akarja használni, hogy a nyáron klubot váltson. Neki teljesen jó itthon, így közel van a szeretteihez, szeretett Madocsájához. Pont ezért is szereti mindenki Bödét, hisz egy teljesen “szeretni való” teremtés. Jó értelemben vett egyszerűsége, egyből mindenkit elragad. Kiváló humora, szintén erősíti kisugárzását. Riportoknál nem köntörfalaz, nem gondolkozik, hanem ami a szívén az a száján. “100 Kg vagyok b.meg”. “Nekiálltunk buzizni”. Ezek csak a legnépszerűbb idézetek tőle.

Böde válogatott-nepszavaA válogatottban eddig 4-szer örülhetett (nepszava.hu)

Böde fiatalabb játékosként Pakson nevelkedett, annyira nem volt az utánpótlás válogatottak szeme előtt. Így nem is szerepelt egyik utánpótlás nemzeti csapatban sem.  Első válogatottságát 2013 -ban Fehéroroszország ellen könyvelhette el Egervári Sándor irányítása alatt. Tehát ekkor már 27 éves volt. Legközelebb március 26-án a törökök elleni utolsó 20 percre állt be. S az ő találatával 1-1 -re végeztünk.  Kuvait és a csehek elleni barátságos meccseken 1-1 félidőt kapott. Romániában a bukaresti 3-0-ás vereség ellen végig a pályán volt, akárcsak az észtek elleni hazai 5-1-es győzelemkor, amikor is gólt szerzett. Hollandiában a 8-1-es vereség részese is lehetett, csakugyan 90 percig. Ezután elfelejtették. Mind Pintér Attila, mind Dárdai Pál is. Feröer-szigetek és a görögök elleni utolsó csoportmeccsekre, Storck nem küldött meghívót Szalainak, hanem behívta Bödét. 1-0-ra vezettek a feröeriek a Groupama Arénában, mikor a szünetben Storck pályára küldte. Böde pedig kettőt vágott az amatőr ellenfélnek, s találataival egyből népi hős lett. A görögök elleni 4-3-as vereség alkalmával 90 percet kapott. A norvégok elleni pótselejtező második meccsén pedig szűk fél órát.

Idén a horvátok és az elefántcsontpartiak elleni meccseken kapott 11 majd 20 percet. Az egész ország azt várja, mikor jön Böde, hiszen, ha Böde jön, akkor jön…

Böde nso(nso.hu)

Böde Dániel
Klub: Ferencváros
Válogatottság: 13/4

Endrődi Dávid