Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, félévértékelő: Olaszos temperamentummal – Budapest Honvéd

Vége a népvándorlásnak, inkább a saját nevelésű játékosok felé fordultak Kispesten, ahol egyre inkább érződik, a szurkolók felé is nyit a klubvezetés.

honvedpaksfi629

Félévértékelő, 1. rész: Gyirmót FC Győr
Félévértékelő, 2. rész: MTK Budapest FC
Félévértékelő, 3. rész: Debreceni VSC
Félévértékelő, 4. rész: Diósgyőri VTK
Félévértékelő, 5. rész: Paksi FC
Félévértékelő, 6. rész: Swietelsky Haladás
Félévértékelő, 7. rész: Újpest FC
Félévértékelő, 8. rész: Mezőkövesd-Zsóry
Félévértékelő, 9. rész: Ferencvárosi TC
Félévértékelő, 10. rész: Vasas FC

honved629

Valami megváltozott Kispesten az elmúlt majd’ egy esztendőben. George F. Hemingway valószínűleg belátta, hogy a tömeges népvándorlás az öltözőben nem vezet sehova, ehhez azonban nagyban hozzájárult az MLSZ fiatalszabálya, amelynek keretében anyagilag is honorálják a fiatalok egyre nagyobb szerepvállalását a csapatokban. Marco Rossi pedig jó érzékkel szavazott bizalmat nekik. Botka Endre már válogatott kerettagnak vallhatja magát, míg Bobál Dávid is igencsak szem előtt van, ahogyan a jelenleg sérült Baráth Botond is. Mellettük természetesen a rutinban sem szenved hiányt az együttes, miután Djordje Kamber, Dusan Vasziljevics, valamint Eppel Márton is kiveszi részét a fiatalok útjának egyengetéséből. A nyár legnagyobb fogása kétségkívül Davide Lanzafame újbóli leigazolása volt. Az olasz futballista – más légiósokkal ellentétben – második magyarországi produkciója szinte ott folytatódott, ahol abbamaradt. Húzóemberévé vált a piros-feketéknek, mi több, vezérként állt Marco Rossi legénységének élére.

honved-vidi

S bár a bajnokság elején kissé döcögött a szekér, ahogy haladt előre az ősz, úgy lett egyre meghatározóbb együttes a XIX. kerületi társaság. Nem véletlen, hogy dobogón tölthetik a bajnoki szünetet.

Bár távozott a nyáron Kemenes Szabolcs, a kapus poszt sem maradt lyukas, hiszen mind Horváth András, mind Gróf Dávid megfelelően pótolták. Nagy Sándor ellenben hiába igazolt nagy reményekkel Kispestre, mindössze egyetlen bajnokin kapott szerepet, a közelmúltban távozott is.

lanzafame67

Elől nincs nagy gond a már említett Lanzafame, Eppel duóval, melléjük rendre felnőnek a fiatalok: Nagy Gergő, Koszta Márk, Gazdag Dániel vagy éppen a korábban több helyen is megforduló Balázs Zsolt, igaz utóbbi a maga 28 évével nem éppen a legifjabbak közé tartozik. S hogy miként alakul a tavasz, nagyban függ, hogy a rangadókon milyen teljesítményt nyújtanak a délpestiek. Az ősszel ezeken a meccseken nem volt gond, bár akadt, amikor rezgett a léc, de nem hiába állnak a második helyen Rossi tanítványai. Ráadásul nem titkolt célja a kispestieknek, hogy kiharcolják a nemzetközi kupaszereplést, ami ismét csak Marco Rossi munkáját dicséri, hiszen reális esélye van erre az alakulatnak, amely a szurkolókkal is egyre jobban egymásra talál. Példaértékű volt az Északi Kanyar 25-ik születésnapján történtek, amikor hosszú idő után ismét megtelt a lelátó, majd a találkozó után közösen ünnepelt játékos és szurkoló. Ezzel együtt elmondható, evés közben jön meg az étvágy, ami jól jellemzi a Bozsik stadionban uralkodó hangulatot.

honved

Számok nyelvén:
2. Budapest Honvéd 19 10 4 5 32-17 +15 34 p.

Házi góllista:
7 gólos: Eppel Márton
6 gólos: Davide Lanztafame
4 gólos: Prosser Dániel
3 gólos: Hidi Patrik, Koszta Márk
2 gólos: Djordje Kamber
1 gólos: Bobál Dávid, Holender Filip, Nagy Gergő, Dusan Vasziljevics
Öngólok: Bosnjak Predrag (Haladás), Loic Nego (Videoton), Szabó János (Paks)

Lapok:
Sárga:

5: Botka Endre
4: Gazdag Dániel, Ivan Lovric
3: Hidi Patrik, Holender Filip, Baráth Botond
2: Koszta Márk, Eppel Márton, Davide Lanzafame, Djordje Kamber
1: Zsótér Donát, Dusan Vasziljevics, Hajdú Ádám, Nagy Gergő, Vernes Richárd, Prosser Dániel

Kiállítás:
1: Hidi Patrik, Bobál Dávid

A leghosszabb győzelmi sorozat: 3 mérkőzés (17-19. forduló)
A leghosszabb veretlenségi sorozat: 6 mérkőzés (14-19. forduló)
A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 3 mérkőzés (6-8. forduló; 11-13. forduló)
A leghosszabb vereségsorozat:
A leghosszabb lőtt gól nélküli sorozat: 210 perc (1-3. forduló)
A leghosszabb kapott gól nélküli sorozat: 217 perc (8-11. forduló)

Következik: Beérni látszik a norvég munka – Videoton

Gavalovits Sándor