Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Nem vesztettünk, 1-1 lett a végeredmény.”

José Mourinhótól, a Manchester United portugál menedzserétől megszokhattuk, hogy akármilyen lapos interjút vagy sajtótájékoztatót képes feldobni egy-egy hangzatos nyilatkozatával. Tegnap este a “Vörös Ördögök” bejutottak az idei Ligakupa-fináléba, ám az elődöntő visszavágóján kikaptak a Hull Citytől (a meccs összefoglalóját ITT olvashatjátok). A mérkőzésen véleményes büntetőt kapott a Hull, Mourinho pedig nem is ment el szó nélkül a dolog mellett.

skysports-tom-huddlestone-hull_3878665Huddlestone büntetőjét nem ismeri el szabályos gólnak az MU menedzsere (fotó: Sky Sports)

Bár konkrét támadásba ezúttal nem ment bele a portugál John Moss játékvezető ellen, azért így is élesre sikeredett a kritika.

“Nem vesztettünk, 1-1 lett a vége” – mondta lakonikusan Mourinho. – “Csupán két gólt láttam a mérkőzésen.”

A találkozó krónikája röviden: a “Tigrisek” Huddlestone büntetőjével szereztek vezetést, melyre Paul Pogba a második félidőben válaszolt. A győztes találatot azonban a hazaiak szerezték meg, Niasse 85. perces találata döntött.

“Láttam Pogba gólját és az övékét, amely nem mellesleg fantasztikus gól volt. Egy jó beadás és egy remek befejezés a túloldali kapufánál. A végeredmény 1-1 lett, még mindig veretlenek vagyunk a Ligakupában.”

José Mourinhót idén már tiltották el amiatt, hogy a meccset követően véleményezte a játékvezető tevékenységét, ezúttal alighanem szeretné elkerülni mindezt, ezért az átvitt értelmű megfogalmazás.

“Nem láttam a gólt. Ünneplünk, hiszen a döntőben vagyunk. Nem akarok ennél többet mondani erről. Nyugodt vagyok, rendesen viselkedtem a kispadon, nem küldtek el onnan, nem büntettek meg, szóval több szót ne is fecséreljünk erre.”

Az Angol Ligakupa döntőjét február 26-án rendezik majd, a Manchester United ellenfele pedig a Claude Puel vezette Southampton lesz.

Szerző: Draskovics Tamás