Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Watford: Mazzarri távozik a klubtól! – hivatalos

Walter Mazzarri, a Napoli és az Internazionale egykori trénere a tavalyi év nyarán ült le az angol élvonalbeli Watford kispadjára. A 2016-2017-es szezonban gond nélkül bent tartotta az élvonalban a sárga-feketéket, de ez nem volt elegendő, ugyanis a szezonzáró mérkőzés után távozik a klubtól az olasz mester.

walter-mazzarri-watford-premier-league_3794909Walter Mazzarri (fotó: Sky Sports)

A Watford elnöke, Scott Duxbury a következő közleményt adta ki az ügyben:

“Miután a vezetőség és Walter Mazzarri beszélgetést folytatott a jövőt illetően, kiderült, hogy a klub és a szakember céljai nem egyeznek meg egymással. Így eldőlt, hogy a menedzser távozik a csapattól a 2016-2017-es szezon utolsó bajnoki mérkőzését követően. Köszönjük Walternak és a stábjának mindazt a munkát, melyet a Watford FC sikereiért végeztek.”

A “lódarazsak” jelenleg 16. helyen állnak a bajnokságban, amely nem különösebben kiemelkedő eredmény, ugyanakkor a csapat bent maradása már korábban biztossá vált. Érdekes dolog azonban, hogy a tavalyi szezonban 13. helyen végzett a gárda, sőt még az FA-kupa elődöntőjébe is eljutott, ám az akkori menedzser, Quique Sánchez Flores is távozni kényszerült, az indok nagyjából a fentiekhez hasonló volt.

Kérdés, hogy a hazájában nagy klubokat irányító Mazzarri vajon merre veszi az irányt egy éves angliai kalandja után? Érdeklődőből bizonyára lesz néhány.