Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban harmadszor győzött a DAC és már dobogós!

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) hétvégi fordulójában már a 10. kört rendezték. A dunaszerdahelyi DAC csapatára a szezon leghosszabb túrája várt, hiszen Kelet-Szlovákiába a Zemplén Nagymihály otthonába látogattak Kalmárék.

14509

A meccs nagy iramban kezdődött, és ennek megfelelően egész élvezhető volt a játék is. Az elején Pačinda előtt adódott kisebb lehetőség, miután Kira kapus bizonytalanságát kihasználva próbálkozott a hálóba találni.  A 10. percben egy szögletet követően Sulley bólintott a tavalyi szezonban még Nagymihályban futballozó Macej hálójába – 1-0! A gólt követően felpezsdült a játék, és elsősorban a hazaiak előtt adódott több lehetőség, Macejnek többször kellett öklöznie vagy magához húznia a labdát. A mérkőzés 35. percében óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el a DAC, Čmelíket a bal szélen Kavka sem tudta megállítani, s miután lerázta magáról őrzőjét, pontos passzt adott Pačindának, akinek perdítésére leért a hazai kapus. A félidő hajrájában a hazai együttes védelme óriásit hibázott, Carrillo gyermeteg módon Pačindához passzolt, aki ezúttal már nem kegyelmezett, és begurította a labdát Kira mellett – 1:1.  Pačinda ezzel ötödik gólját szerezte ebben a szezonban. Ez pedig azt jelentette 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elejét rögtön egy cserével kezdte a DAC, a középpályán Simon helyén Ľupták állt játékba. A meccs irama pedig ott folytatódott, ahol az első 45 percben abbamaradt. A második félidő elején a hazaiak gyorsan próbálták megszerezni a vezetést, de Macej a helyén volt és hárított. Az 55. percben Kalmár passzolt pontosan Čmelíkhez, aki kiverekedte magát a védője szorításából, majd ahelyett, hogy lőtt volna, a rosszabb pozícióban helyezkedő Pačindához passzolt aki nem tudott kapura tüzelni. Nem sokkal később a csereként pályára lépő Divković került nagy helyzetbe,  Kalmár remek passzát azonban nem sikerült gólra váltania. A dunaszerdahelyiek sokkal veszélyesebben futballoztak a második félidőben és a 71. percben ennek meg is lett az eredménye,  Davis tanítani valóan találta el a labdát, amely csak úgy elsuhant mindenki mellett, és végül Kira hálójában kötött ki – 1-2! A hazaiak a bekapott gólt után is magukhoz ragadták a kezdeményezést és ismét Sulley szerezhetett volna gólt, de Macej megmentette a dunaszerdahelyieket a góltól és bravúrral hárított. A folytatásban komolyabb lehetőség egyik gárda előtt sem adódott, ezzel pedig a DAC zsinórban harmadik győzelmét könyvelhette el, amivel Marco Rossi tanítványai feljöttek a dobogó legalsó fokára mindössze három pontra a listavezető nagyszombatiak mögött. Mellesleg a következő fordulóban a DAC a listavezető otthonába látogat.

A mérkőzést követően a DAC mestere így értékelte a 90 percet:

Marco Rossi (DAC): „Érdekes, jó iramú meccs volt a mai, amelyen mindkét csapat játszani akarta a futballt. A hazaiak jobban kezdték a találkozót, Žofčák és Turík okozta nekünk a legnagyobb fejtörést. A szünetben taktikai cserét hajtottam végre, az öltözőben hagytam Simont, aki begyűjtött egy sárga lapot, és Ľuptákot állítottam játékba, míg Kalmárt feljebb rendeltem. Az első gólunk az ellenfél kedves ajándéka volt, melyet Pačinda értékesített, a második pedig Davis zseniális találatából született. Megérdemelten nyertünk, a szurkolóink pedig ilyen messze is nagyon szép számban elkísértek bennünket, és most is 90 percen keresztül szurkoltak. Köszönet illeti őket.”

MFK Zemplén Nagymihály – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1-2 (1-1)
Gólszerzők: 
Sulley (10.) ill. Pačinda (44.), Davis (71.)
Sárga lap: Sviarčinskij (19.), Šimčák (29.), Božok (93.) ill. Pambou (16.)

Nagymihály: Kira – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok – Grič – Koscelník, Žofčák (Danko, 60.), Turik, Šimčák (Regáli, 58.) – Sulley (Bragin, 75.)

DAC: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Pambou (Ľupták, 46.), Ljubicić, Kalmár – Čmelík (Koštrna, 83.), Pačinda, Vida (Divković, 61.)

A forduló eredményei: 

Nitra – Ruzomberok 0-0
Zlaté Moravce – Podbrezová 1-0
Senica – Trnava 1-3
Zilina – Slovan 3-2
Presov – Trencin 0-7
Michalovce – DAC 1-2

dac

 

Képek: fcdac.sk

Tabellát köszönjük az eredmények.com portálnak

O.G.