Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról”

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya Marco Rossi, s a rendezvényen az olasz mester mellett Nagy Ádám és Orban Willi is megjelent. A kerethez mindenki megérkezett, egyedül a Honvéd középpályása Nagy Gergő nem százszázalékos.

valogatott.mlsz.hu

Mennyivel könnyebb most a kapitánynak, mint egy hónappal ezelőtt?

– Annyival könnyebb dolgunk van, hogy túl vagyunk egy győztes mérkőzésen, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Időközben a bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban csatlakozása is erősítést jelent a válogatottnak. A görög csapatot jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosokból áll. Annyiban más mérkőzés vár ránk, mint a múlt hónapban, hogy a görögök várhatóan sokkal agresszívebben, támadóbb felfogásban lépnek majd fel ellenünk. Ahhoz, hogy elviseljük a nyomást, megfelelő lelkiállapotra és egyéniségekre lesz szükség a pályán. Bátran kell futballoznunk, nem szabad megijednünk a körülményektől, és a hangulattól. Egyszer már nyertünk Görögország ellen, tehát az alapok adottak, mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük. Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön.

Willi Orban (de mivel már magyar, inkább legyen Orban Willi) is elmondta a várakozásait, illetve azt is, hogy mi győzte meg arról, hogy a magyar válogatott mellett döntsön. A Lipcse védőjét korábban már Bernd Storck és Geroges Leekens is kereste.

– Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról. Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam. A görögök elleni meccs volt az a pont, amikor végleg úgy határoztam, hogy a magyar válogatott színeiben szeretnék játszani. Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem. A válogatottban játszani más érzés, mint egy klubcsapatban, másfajta érzelmek kerülnek előtérbe, és ez engem is rendkívül motivál.

Nagy Ádám az elmúlt időszakban újra bekerült klubcsapatába, így hétről – hétre játszik. A görögök ellen is jó teljesítményt nyújtott, ő is elmondta a várakozásait:

– Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a görögök elleni hazai meccset, bízom benne, hogy hasonlóan tudjuk folytatni szereplésünket. Budapesten kicsit átadtuk a területet, a görögök kontrollálták a mérkőzést. Ez a mi hibánk is, a visszavágón nem szabad ekkora teret hagyni nekik. A kinti meccsen is egész biztosan ők akarnak majd irányítani, ezt kell megakadályoznunk majd. Nehéz és rendkívül fontos meccs vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel utazni az észtek elleni mérkőzésre