Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötlettelen Arsenal vereség Liverpoolban – videóval

Egy kissé tartalékos Arsenal lépett pályára ma délután az Everton otthonában. A londoniak már készülnek a Napoli elleni Európa-liga párharcra, ám kétségtelen, hogy a sokkal fontosabb bajnoki versenyfutásuk ma jelentős gödörbe került.

Tény, ami tény, az Arsenal idén sem a bajnoki elsőségért harcol. Az „Ágyúsok” egészen konkrétan a Premier League harmadik, vagy negyedik pozíciójára hajtanak, amely helyezések Bajnokok Ligája szereplést jelentenének ősztől. A várakozások, és a korábbi összecsapásaik ellenére a mai mérkőzés végül nem hozott gól esőt Liverpoolban. A találkozó egyetlen gólját a már-már klublegendának számító, korábbi válogatott Phil Jagielka szerezte. A 37. életévében járó védő Michael Keane-t helyettesítette.

Az Arsenalban többek között a pályán volt Mesut Özil és Alexandre Lacazette is, de a frontemberek közül Aaron Ramsey és Pierre-Emerick Aubameyang is a padon kezdett. Igaz, utóbbi kettő a szünet után már be is lett cserélve. Ugyanis Unai Emery menedzser úgy próbálta felrázni csapatát, hogy őket hozta be, a teljesen ötlettelen csapatába.

Azonban a sztárok bevetése sem okozott gyökeres változást a meccs képében. Az Everton támadásai több veszélyt hordoztak, miközben hátul Marco Silva tanítványai remekül összezártak, ahányszor csak egy kicist is megmozdult a fantázia az Arsenal támadóiban.

Everton – Arsenal 1:0 (0:0)
G: Jagielka (10.), ill. –

A vereség ellenére az Arsenal még mindig a negyedik helyen áll, ám a hátralévő fordulókban kíméletlen csata vár rájuk a BL-indulásért. Az Everton megerősítette pozícióját a felsőházban.

Jagielka gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=0NS99B7ltLI

A bajnokság állása: