Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan a Genoa új edzője! – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) jelenleg az utolsó előtti helyen szerénykedő Genoa gárdája edzőváltásra szánta el magát, és a korábbi értesüléseknek megfelelően, nevezte ki új trénerét…

A kultikus Genoa kispadjára a távozó Aurelio Andreazzoli helyére a mindössze 37 esztendős Thiago Motta ült le, aki a 2017-2018-as idény végeztével fejezte be aktív pályafutását.

A brazil származású, ám olasz válogatott középpályás karrierje során a 2008-2009-es idényben már megfordult a genovai klubnál, de bizonyára sokkal többen emlékeznek rá a Barcelona (2001-2007), az Inter (2009-2012) vagy éppen a PSG (2012-2018) eltöltött éveire. Visszavonulását követően Motta az elmúlt idényben a párizsiak U19-es csapatának szakmai munkáját irányította.

A Genoánál azért volt szükség a váltásra, mert a pocsék rajtból sehogy sem tudott kilábalni az együttes, amely az utolsó hét meccséből hatot elvesztett az előző tréner regnálása idején, és a nyolc forduló alatt szerzett öt pontjukkal mindössze az ugyancsak csapnivalóan rajtoló – és már szintén edzőt váltó – városi rivális Sampdoriát tudják maguk mögött.