Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: biztos idegenbeli sikerrel újra negyedik a Frankfurt – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 20. fordulójának egyetlen lejátszott vasárnapi mérkőzésén a Hoffenheim és a kiváló formában lévő Eintracht Frankfurt feszült egymásnak a délutáni órákban…

Az előzetesen is esélyesebbnek tartott Eintracht Frankfurt alakulata magabiztosan és megérdemelten hozta a kötelezőt a Hoffenheim 3-1-es idegenbeli legyőzésével. Az utolsó nyolc meccséből hatot veretlenül megvívó Eintracht semmit nem bízott a véletlenre és Younes előkészítéséből Filip Kostic már a legelső negyedóra végén megszerezte javukra a vezetést érő találatot. A korai gól után visszaállt az Eintracht és biztosan tartotta előnyét a kapujára kevés veszélyt jelentő hazai csapattal szemben. A Hoffenheim a szünetben két cserét is végrehajtott, agilisebben jöttek ki a pályára, és néhány perc alatt összejött számukra az egyenlítés, rögtön a frissen beküldött Ihlas Bebou lövése kötött ki védhetetlenül Trapp kapujában. Több se kellett Adi Hütter együttesének, amely azonnal rákapcsolt és negyedórával később eldöntötte a találkozót két perc különbséggel szállított két találatával. Előbb Obite Evan N’Dicka fejelt a hazai kapuba, majd kisvártatva Kostic bejátszásából Andre Silva ugyancsak fejjel tudott eredményes lenni. Erre pedig több válasza nem volt a középmezőnyben stagnáló Hoffenheimnek, a Frankfurt remek menetelése viszont tovább folytatódott.

Az Eintracht kihasználva a Dortmund újabb botlását, a BL-csoportkört érő negyedik helyen egy ponttal előzi meg a Leverkusent és már néggyel a BVB-t.

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Bebou (47.), ill. Kostic (15.), N’Dicka (62.), An. Silva (64.)

 

A 20. forduló eredményei 

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt 1-3
Arminia Bielefeld – Werder Bremen elhalasztva

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye