Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Rövidesen több száz millió dolláros szerződést jelenthet be a liga! – Sajtóhír

Spanyolországi lapértesülések szerint a La Liga és a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipar társasága, a Disney hosszú távú, legalább félmilliárd dolláros megállapodást üthet nyélbe.

A média jogokat illetően a La Liga és a Diseny a spanyol sajtóban egybehangzóan megjelentek szerint 500 millió dolláros szerződést jelenthet be rövidesen.

A megállapodás értelmében a spanyol és angol nyelvű közvetítésekért fizethet félmilliárd dollárt a Disney, amely egyébként eddig is érdekelt volt – részben – a közvetítései jogokban, hiszen az eddigi közvetítő ESPN a Diseny tulajdona.

Az El Confidencial értesülései szerint teljesen átalakulhat a spanyol meccsek közvetítése, elsősorban az egyre nagyobb piacot jelentő USA-ban, hiszen az Egyesült Államokban közvetítő BeIN Sports végleg kiszállni látszik az üzletből. Utóbbihoz persze az is hozzátartozik, hogy a 2019-ben megköttetett szerződés értelmében a televíziós közvetítéseket nem sikerült a tervezett, széles módon véghez vinni az USA-ban.

“Az Egyesült Államok a lehető legnagyobb piac. A hét végére egy jelentős bejelentést tehetünk majd, amely a koronavírus-fertőzés által alapvetően meghatározott másfél év után végre azt jelezheti, hogy valami új veszi kezdetét!”- Idézi a madridi As Javier Tebast, a La Liga elnökét, aki lényegében megszellőztette a megállapodás létrejöttét.