Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: belga fölény és győzelem a horvátok elleni mérkőzésen – videóval

A hamarosan induló nyári Európa-bajnokságra való felkészülés részeként Belgium Horvátországgal találkozott egy barátságos mérkőzésen. A belgák sokkal jobban játszottak, míg a horvátoknak nagyon kevés lehetőségük volt a mérkőzésen, így nem volt meglepő, hogy a végén a hazai csapat örülhetett. 

(Photo by Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images)

A mérkőzés elején nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, de komoly helyzeteik nem voltak. A 31. percben Lukaku lőtt kapura a tizenhatosról, de lövése a kapufán csattant. Ezt követően Carrasco az ötösön belülről fejelhette kapura a kipattanót, de nem volt elég pontos, és a kapu fölött szállt el a labda. Az első játékrész vége felé már kezdte átvenni az irányítást a belga válogatott, és egyre több szögletet is lőhetettek. A 38. percben az egyik ilyen sarokrúgás után meg is szerezte a vezetést Belgium. Lukaku csapott le a kallódó labdára a kapu előtt és ellőtte azt laposan a kapu közepébe. Ezt követően már nem sok minden történt a szünetig.

A második félidőre már fölényben játszottak a belgák, a horvátoknak pedig nem sok esélye volt. Az 53. percben Carrasco került helyzetbe egy jó beadás után, de az ötösről ellőtt labdája nem volt eléggé pontos és centikkel a kapu fölé ment. Sokat cseréltek a csapatok, különösen a horvátok, de a helyzetkialakításuk továbbra sem volt jó. Az utolsó tíz percre egyre eseménytelenebbé vált a mérkőzés, mindkét csapat visszavett az egyébként sem nagy tempóból, és végül már az eredmény sem változott.

Belgium – Horvátország 1-0 (1-0)
Helyszín: King Baudouin Stadion (Brüsszel) Vezette: Deniz Aytekin (német)
Gólszerzők: Lukaku (38.) ill. –
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás:- ill. –

Belgium: Courtois, Vertonghen (Vermaelen, 46.), Denayer, Alderweireld, Chadli (T. Hazard, 71.), Dendoncker (E. Hazard, 81.), Tielemans, Castagne, Carrasco (Doku, 81.), Mertens (Vanaken, 68.), Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Horvátország: Livakovic, Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Barisic (Gvardiol, 46.), Brozovic, Modric (Pasalic, 61.), Kovacic (Vlasic, 62.), Rebic (Kramaric, 62.), Perisic (Orisic, 80.), Petkovic (Brekalo, 70.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic