Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási körkép – A nap legfontosabb hírei – Január 12.

Üdvözöljük minden kedves Olvasónkat! A Fociclub.hu csapata a téli átigazolási időszakban is minden este elhozza a legfrissebb és legfontosabb hivatalos bejelentéseket, transzferhíreket és pletykákat, így mindig első kézből értesülhetsz a játékoskeringőkről és klubváltásokról. Tarts velünk minden este Átigazolási körképünkkel, ahol összegyűjtjük neked a nap transzferhíreit, de cikkünk 19:00 és 20:30 között is folyamatosan frissül kollégáink jóvoltából. Ha velünk tartasz, akkor nem maradsz le semmiről!

HIVATALOS BEJELENTÉSEK:

Bayern München: A német élvonalbeli bajnokságban szereplő FC Bayern München a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a csapat francia válogatott szélsője, Kingsley Coman új szerződést írt alá. Bővebben ITT!

MOL Fehérvár: Az NB I-ben szereplő klub a szerdai napon megerősítette, hogy szerződést kötött a 11-szeres osztrák válogatott Peter Zuljjal, aki korábban a nemzeti együttesnél és a Sturm Graz csapatánál egyaránt dolgozott már együtt a fehérváriakat trenírozó Szabics ImrévelBővebben ITT!

Lazio: Az olasz elsőosztályú bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio kölcsönadta a másodosztályú (Serie B) Vicenza együttesének belga válogatott védőjét, Jordan LukakutBővebben ITT!

HÍREK, PLETYKÁK:

Ajax: Fabrizio Romano forrásai szerint az érintett felek minden részletben megállapodtak egymással abban, hogy David Neres mintegy 16-17 millió euró körüli összeg ellenében az Ajax Amszterdam együttesétől átigazol a Sahtar Donyeck csapatához. Bővebben ITT!

Newcastle: Seko Fofanaért 25 millió fontos ajánlatot tehet a Newcastle a Lens-nak, melyet a francia élvonal jelenlegi 6. helyezettje minden bizonnyal el is fog fogadni, ugyanis 8 millió euróért igazolták őt az Udinese csapatától 2020 nyarán, így nagyot nyerhetnek rajta. Bővebben ITT!

Napoli: Az Il Mattino információi szerint a Napoli vezetősége úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Dries Mertens idény végén lejáró szerződését, így a rutinos belga szélső annak ellenére ingyen elhagyhatja a dél-olasz klubot, hogy többször is lenyilatkozta, hogy szívesen maradna az egyesületnél akár alacsonyabb fizetés ellenében is. Bővebben ITT!

AS Roma: Az FC Porto középpályása, Sergio Oliveira a szerdai napon megérkezett a római reptérre, és hamarosan átesik a szerződtetése előtt szükséges orvosi vizsgálatokon az AS Roma csapatánál. A korábbi információk szerint a labdarúgó 1 millió euróért cserébe kerül kölcsönben a “farkasokhoz”, és nyáron további 13,5 millió euróért cserébe végleg megszerezhetik játékjogát. Bővebben ITT!

West Ham: West Ham United már januárban megpróbálja leigazolni a Sparta Praha csatárát, Adam Hlozekot. A még mindig csak 19 esztendős támadó az elmúlt szezonban kiváló teljesítmény nyújtott, és a 2021/22-es idényben sem nevezhető gyengének a produktuma, azonban a gólok száma egyelőre elmarad. A londoni alakulat trénere, David Moyes viszont így is igényt tartana a szolgálataira, nagy jövőt lát benne. Bővebben ITT!

Newcastle: A hírek szerint a Newcastle United együttesénél már csak a hivatalos bejelentés várat magára Chris Wood szerződtetését illetően. Bővebben ITT!

Marseille: Fabrizio Romano szerint az Olympique Marseille együttesénél folytatja pályafutását Cédric BakambuBővebben ITT!

Liverpool: A Vörösök a Villarreal szélsőjét, Arnaut Danjumát szemelték ki támadósoruk megerősítésére, ami nem is meglepő, hiszen remek szezont fut a 24 éves labdarúgó. Bővebben ITT!

Liverpool: Liverpoolt hosszú évek óta erősítő egyiptomi klasszis, Mohamed Szalah a hírek szerint új megállapodásában heti 500 ezer fontos fizetést kért klubjától. A GQ Magazine által idézett támadó konkrét összeget nem említett, de állítja, nem kért őrültségeket a hosszabbítás feltételeként. Bővebben ITT!

Budapest Honvéd: Nemzeti Sport információi szerint a Partizan Beograd csapatánál egyre inkább mellőzött Holender Filip visszatérhet korábbi klubjához, a Budapest Honvéd együtteséhez. Bővebben ITT!

AC Milan: Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano értesülései szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan legfőbb kiszemeltje a Manchester United mellőzöttje, Eric Bailly lehet a védelem megerősítésére. A felek közt már megkezdődtek az egyeztetések. Bővebben ITT!

Juventus: Gianluca Di Marzio információi szerint a Federico Chiesa sérülése miatt egy új támadó leigazolását fontolgató Juventus kiszemelte magának a Barcelona csapatától mozdíthatónak tűnő Memphis Depay-t. A transzferguru úgy tudja, hogy mindkét fél nyitott lehet a játékos kölcsönüzletére. Bővebben ITT!

Barcelona: A Barcelona a napokban új szerződést kötött Samuel Umtitivel, aki 2026 nyaráig szóló kontraktust írt alá a csapattal. A francia hátvéd jelentős fizetéscsökkentésbe ment bele, annak érdekében, hogy továbbra is a katalán gárdánál maradhasson. A legfrissebb sajtóhírek szerint viszont az új szerződés nem hűtötte le a kedélyeket, Umtiti ugyanis szeretne távozni a csapattól. A 28 esztendős védő kölcsönbe kerülne, ugyanis nincs megelégedve a pályán töltött játékperceivel, ami nem is csoda, hiszen ebben a szezonban eddig összesen 1 mérkőzésen léphetett pályára. Bővebben ITT!

A téli transzferidőszak általában csendesebb nyári társánál, azonban így is tartogathat még bombameglepetéseket. A csapatok leggyakoribb célja ilyenkor, hogy a szezon hátralévő részére megerősítsék a keretüket, de több esetben az is megtörténhet, hogy csak a szezon felénél tudják megszerezni a már korábban kiszemelt játékosokat a klubok. Cikkünk második felében “felrajzoljuk”, az öt legerősebb bajnokság élcsapatainak átigazolási térképét. Ki, honnan, hova és mennyiért szerződött?! Listánk minden nap frissül, egészen az átigazolási szezon végéig.

Arsenal

Érkezők: –

Távozók: Ainsley Maitland-Niles (AS Roma – kölcsön)

Chelsea

Érkezők: –

Távozók: –

Leicester

Érkezők: –

Távozók: –

Liverpool

Érkezők: –

Távozók: –

Manchester City

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)

Manchester United

Érkezők: –

Távozók: Axel Tuanzebe (Napoli – kölcsön)

Tottenham Hotspur

Érkezők: –

Távozók: –

FC Barcelona

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön)

Real Madrid

Érkezők: –

Távozók: –

Atlético Madrid

Érkezők: –

Távozók: Kieran Trippier (Newcastle United – 15 millió)

Sevilla

Érkezők: –

Távozók: Ibrahim Amadou (? – ingyen)

Inter

Érkezők: –

Távozók: Christian Eriksen (? – ingyen)

Milan

Érkezők: Antonio Mirante (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Andrea Conti (Sampdoria – ?)

Juventus

Érkezők: –

Távozók: –

Napoli

Érkezők: Axel Tuanzebe (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Konstantinos Manolas (Olympiacos – 2,5 millió)

Atalanta

Érkezők: –

Távozók: Matteo Lovato (Cagliari – kölcsön)

AS Roma

Érkezők: Ainsley Maitland-Niles (Arsenal – kölcsön)

Távozók: –

Bayern München

Érkezők: –
Távozók: Michael Cuisance (Venezia – 4 millió).

Borussia Dortmund

Érkezők: –
Távozók:  –

RB Leipzig

Érkezők: –
Távozók: Marcelo Saracchi (? – ingyen), Brian Brobbey (Ajax – kölcsön)

PSG

Érkezők: – 
Távozók: Rafinha (Real Sociedad – kölcsön)

Marseille

Érkezők: –
Távozók: Jordan Amavi (Nice – kölcsön)

Lyon

Érkezők: –
Távozók: 

Monaco

Érkezők: Vanderson (Grémio – 11 millió)
Távozók: –

* Átigazolási listánk nem tartalmazza azokat a kölcsönszerződéseket, melyek nem különösebben befolyásolják a klubok életét. Ezen kritérium alapján nem tüntetjük fel azokat a játékosokat, akik kölcsönből jöttek vissza, újból kölcsön lettek adva, vagy a klub kötelékébe tartoztak, de játékpercük alig volt. Kivétel, ha egy mellőzött játékosnak nagyobb neve van a piacon.

** A lista frissítve: 2022.01.12. (19:00)