Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási körkép – A nap legfontosabb hírei – Január 29.

Üdvözöljük minden kedves Olvasónkat! A Fociclub.hu csapata a téli átigazolási időszakban is minden este elhozza a legfrissebb és legfontosabb hivatalos bejelentéseket, transzferhíreket és pletykákat, így mindig első kézből értesülhetsz a játékoskeringről és klubváltásokról. Tarts velünk minden este Átigazolási körképünkkel, ahol összegyűjtjük neked a nap transzferhíreit, de cikkünk 19:00 és 20:30 között is folyamatosan frissül kollégáink jóvoltából. Ha velünk tartasz, akkor nem maradsz le semmiről!

HIVATALOS BEJELENTÉSEK:

Fiorentina: A “violák” a szombati napon hivatalos csatornáin keresztül jelentették be, hogy Arthur Cabral személyében új támadót igazoltak a svájci Basel együttesétől. A kiszivárgott információk szerint a Fiorentina nagyjából 14.5 millió eurót és további bónuszokat fizet a brazil csatár szolgálataiért. Bővebben ITT!

Inter: A Serie A-ban szereplő Inter hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönadta középpályását, Stefano Sensit a Sampdoriának. Bővebben ITT!

Inter: A milánói klub a szombat délutáni órákban közösségi oldalain keresztül erősítette meg, hogy a 2021-2022-es szezon hátralévő részére kölcsönben megszerezte a Genoa együttesétől Felipe Caicedo játékjogát. Bővebben ITT!

West Brom: A Liverpool, a Newcastle és a West Ham United korábbi angol válogatott csatára, Andy Carroll a feljutásra esélyes West Bromwich Albionba igazolt. Bővebben ITT!

AS Roma: A télen új tulajdonos birtokába kerülő Salernitana komolyan gondolja a keret megerősítését, és a szombati napon bejelentette a rendkívül tapasztalt hátvéd, Federico Fazio leigazolását. A salernói csapat két és fél évre írt alá az AS Romával szerződést bontó játékossal. Bővebben ITT!

AC Milan: Hivatalossá vált, hogy a magyar utánpótlás-válogatott Kerkez Milos az AC Milanból a holland élvonalbeli AZ Alkmaarhoz igazolt. Bővebben ITT!

FC Barcelona: A Barcelona az idény végéig kölcsönvette a Wolverhamptontól saját nevelésű játékosát, Adama Traorét – számolt be a katalán klub a hivatalos honlapján. Bővebben ITT!

HÍREK, PLETYKÁK:

AC Milan: La Gazzetta dello Sport információi szerint az AC Milan lejáró szerződése révén nyáron ingyen távozni készülő középpályása, Franck Kessié a továbbiakban is szívesen maradna az olasz bajnokságban (Serie A), és arra készül, hogy az Inter vagy a Juventus csapatában folytassa pályafutását. Bővebben ITT!

Tottenham: A L’Equipe információi alapján a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyon kölcsönveszi a Tottenham Hotspur mellőzött középpályását, Giovani Lo Celsót. Bővebben ITT!

Everton: Azok után, hogy Wayne Rooney visszautasította a lehetőséget, Vitor Pereira kinevezését illetően pedig az utolsó pillanatban zátonyra futottak a tárgyalások, a Goal.com úgy tudja, hogy a pénteki napon eldőlt, hogy Frank Lampard lesz az Everton csapatának új menedzsere. Bővebben ITT!

Liverpool: Goal.com értesülései szerint a Liverpool megállapodott az FC Porto vezetőségével Luis Díaz leigazolásának feltételeit illetően, akinek szolgálataiért cserébe a “vörösök” most 45 millió eurót fizetnek, bónuszok formájában később pedig tovább 15 millió euró átutalására kerülhet sor. Bővebben ITT!

Torino: Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato beszámolói szerint a Torino lejáró szerződésű válogatott csatára, Andrea Belotti az AC Milan megkeresésére vár, ezért utasította vissza a közelmúltban a Newcastle United és az Al-Hilal ajánlatait. Bővebben ITT!

Real Madrid: Hiába volt ismét a madridi sajtó egyik legfontosabb témája Luka Jovic távozása, a szerb támadó egészen biztosan a Real Madrid játékosa marad a szezonban. Bővebben ITT!

Manchester United: Angol lapinformációk szerint immár biztosra vehető Donny van de Beek távozása Manchesterből, azonban a Crystal Palace érdeklődését követően egy új klub került a képbe, amely elhappolhatja a játékost, hiszen az Everton vezetősége is licitet tett a holland középpályásért. Bővebben ITT!

Real Madrid: Ki ne emlékezne Gareth Bale botrányokkal övezett szezonjaira, amikor a szélső nem egyszer összetűzésbe került a Real Madrid vezetőségével, szinte mindent előrébb helyezve mint a labdarúgói szerepét, azonban a híresztelések szerint ennek vége, és Gareth Bale becsületesen távozna a klub kötelékeiből. Bővebben ITT!

Leeds United: Hiába megannyi klub érdeklődése, a Leeds United hallani sem akar Raphinha távozásáról a téli átigazolási szezon folyamán. Bővebben ITT!

Barcelona: A katalán Sport című lap szerint a Barca tárgyal a 20 esztendős Alpha Dionkou leigazolásáról. Bővebben ITT!

Newcastle United: Megannyi klub után, ezúttal a Sporting utasította vissza a Newcastle ajánlatát, Gonçalo Inácio nem eladó! Bővebben ITT!

Juventus: Az olasz bajnokságban szereplő Juventus a legfrissebb sajtóhírek szerint szeretné megszerezni Denis Zakariát a Borussia Mönchengladbachtól. Bővebben ITT!

Juventus: A Bianconeri labdarúgója, Arthur Melo a kevés lehetőség miatt távozni szeretne a Serie A-ból és az angol élvonal felé venné az irányt. Bővebben ITT!

A téli transzferidőszak általában csendesebb nyári társánál, azonban így is tartogathat még bombameglepetéseket. A csapatok leggyakoribb célja ilyenkor, hogy a szezon hátralévő részére megerősítsék a keretüket, de több esetben az is megtörténhet, hogy csak a szezon felénél tudják megszerezni a már korábban kiszemelt játékosokat a klubok. Cikkünk második felében “felrajzoljuk”, az öt legerősebb bajnokság élcsapatainak átigazolási térképét. Ki, honnan, hova és mennyiért szerződött?! Listánk minden nap frissül, egészen az átigazolási szezon végéig.

Arsenal

Érkezők: –

Távozók: Sead Kolasinac (Marseille – ingyen), Calum Chambers (Aston Villa – ingyen), Ainsley Maitland-Niles (AS Roma – kölcsön), Pablo Marí (Udinese – kölcsön)

Chelsea

Érkezők: –

Távozók: –

Leicester

Érkezők: –

Távozók: Filip Benkovic (Udinese – ingyen)

Liverpool

Érkezők: –

Távozók: –

Manchester City

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)

Manchester United

Érkezők: –

Távozók: Axel Tuanzebe (Napoli – kölcsön), Anthony Martial (Sevilla – kölcsön), Amad Diallo (Rangers – kölcsön)

Tottenham Hotspur

Érkezők: –

Távozók: –

FC Barcelona

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen), Adama Traoré (Wolverhampton – kölcsön, opciós vételi joggal)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön), Yusuf Demir (Rapid Wien – kölcsönből vissza)

Real Madrid

Érkezők: –

Távozók: –

Atlético Madrid

Érkezők: Daniel Wass (Valencia – 2,7 millió)

Távozók: Kieran Trippier (Newcastle United – 15 millió)

Sevilla

Érkezők: Jesus Corona (FC Porto – 3 millió), Anthony Martial (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Ibrahim Amadou (Metz – ingyen), Óscar Rodríguez (Getafe – kölcsön), Oussama Idrissi (Cádiz – kölcsön)

Inter

Érkezők: Robin Gosens (Atalanta – kölcsön), Felipe Caicedo (Genoa – kölcsön)

Távozók: Christian Eriksen (? – ingyen), Martín Satriano (Brest – kölcsön), Stefano Sensi (Sampdoria – kölcsön)

AC Milan

Érkezők: Marko Lazetic (Crvena zvezda – 4 millió), Antonio Mirante (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Kerkez Milos (AZ Alkmaar, 1,7 millió), Andrea Conti (Sampdoria – ?), Pietro Pellegri (Monaco – kölcsönből vissza, onnan Torino – kölcsön)

Juventus

Érkezők: Dusan Vlahovic (Fiorentina – 81,6 millió)

Távozók: –

Napoli

Érkezők: Axel Tuanzebe (Manchester United – kölcsön)

Távozók: Konstantinos Manolas (Olympiacos – 2,5 millió), Amin Younes (Al-Ettifaq – ingyen)

Atalanta

Érkezők: Jérémie Boga (Sassuolo – kölcsön)

Távozók: Matteo Lovato (Cagliari – kölcsön), Robin Gosens (Inter – kölcsön)

AS Roma

Érkezők: Ainsley Maitland-Niles (Arsenal – kölcsön), Sergio Oliveira (FC Porto – kölcsön)

Távozók: Borja Mayoral (Getafe – kölcsön), Gonzalo Villar (Getafe – kölcsön), Riccardo Calafiori (Genoa – kölcsön), Robin Olsen (Aston Villa – kölcsön), Bryan Reynolds (Kortrijk – kölcsön), Federico Fazio (Salernitana – ingyen)

Bayern München

Érkezők: –
Távozók: Michael Cuisance (Venezia – 4 millió)

Borussia Dortmund

Érkezők: –
Távozók: Ansgar Knauff (Eintracht Frankfurt – kölcsön)

RB Leipzig

Érkezők: –
Távozók: Marcelo Saracchi (? – ingyen), Brian Brobbey (Ajax – kölcsön), Ilaix Moriba (Valencia – kölcsön)

PSG

Érkezők: – 
Távozók: Rafinha (Real Sociedad – kölcsön), Sergio Rico (Mallorca – kölcsön)

Marseille

Érkezők: Cédric Bakambu (Beijing Guoan – ingyen), Sead Kolasinac (Arsenal – ingyen)
Távozók: Dario Benedetto (Boca Juniors – 3 millió), Jordan Amavi (Nice – kölcsön)

Lyon

Érkezők: –
Távozók: Marcelo (Bordeaux – ingyen)

Monaco

Érkezők: Vanderson (Grémio – 11 millió)
Távozók: Pietro Pellegri (Torino – kölcsön)

Téli piaczárási időpontok a nagyvilágban:
Anglia: január 31, 23 óra
Spanyolország: január 31, 23 óra
Olaszország: január 31, 19 óra
Németország: január 31, 17 óra
Franciaország: január 31, 23 óra
Hollandia: január 31, 23 óra
Portugália: február 2, 23 óra
Törökország: február 8, 19 óra
Oroszország: február 22, 19 óra
Magyarország: február 14, éjfél

* Átigazolási listánk nem tartalmazza azokat a kölcsönszerződéseket, melyek nem különösebben befolyásolják a klubok életét. Ezen kritérium alapján nem tüntetjük fel azokat a játékosokat, akik kölcsönből jöttek vissza, újból kölcsön lettek adva, vagy a klub kötelékébe tartoztak, de játékpercük alig volt. Kivétel, ha egy mellőzött játékosnak nagyobb neve van a piacon.

** A lista frissítve: 2022.01.29. (19:00)