Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Ausztria pontot rabolt, megint nem nyertek a franciák! – videóval

Harmadik mérkőzését sem tudta megnyerni a Nemzetek Ligájában a címvédő Franciaország: Didier Deschamps együttese ezúttal az osztrák válogatott ellen játszott döntetlent.

(Photo by Christian Hofer/Getty Images)

A két mérkőzés után csupán egy ponttal álló franciáknak a bécsi kiruccanás sem indult jól, ugyanis a hazaiak többször is veszélyeztették Hugo Lloris kapuját az első játékrészben. A 37. percben a vezetést is megszerezték az osztrákok, méghozzá Andreas Weimann révén. A helyzetek a túloldalon sem maradtak el, ám Patrick Pentz kapus állta a sarat Karim Benzemaékkal szemben.

A fordulást követően Deschamps becserélte a kezdőcsapatból meglepetésre kimaradó Kylian Mbappét. A világbajnok támadó meg is mentette a kínos vereségtől Franciaországot, ugyanis a 83. minutumban egalizálta a mérkőzés állását. Mbappé a végső sípszót megelőzően kis híján a győzelmet érő gólt is megszerezte, ám kimaradt a lehetősége, így pontosztozkodás lett a vége.

Franciaország két döntetlennel és egy vereséggel sereghajtó a csoportjában, míg az osztrákok 4 ponttal a második helyen állnak.

UEFA Nemzetek Ligája, A-Liga, 1. csoport
Ausztria – Franciaország 1–1 (1-0)
Helyszín: Ernst Happel Stadion; Játékvezető: Anastasios Sidiropoulos
Gólszerzők: Weimann (37.), ill. Mbappé (83.)
Sárga lap: Lainer (9.), Seiwald (17.), Danso (90.)

Ausztria: Pentz – Lainer (Lazaro 54.), Trauner, Alaba (Danso 69.), Wober – Laimer, Schlager, Seiwald, Sabitzer – Weimann (Gregoritsch 64.), Arnautovic (Onisiwo 64.). Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick.

Franciaország: Lloris – Pavard, Saliba, Konaté, Theo Hernández – Kamara, Diaby, Tchouaméni (Guendouzi 63.), Coman (Nkunku 79.) – Griezmann (Mbappé 63.), Benzema. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore