Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gago: “Hiszek a csapatomban, és hogy kikerülhetünk a hullámvölgyből…”

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Racing Club hetek óta komoly mélyrepülést produkál, így egyre többen bírálják a csapat fiatal edzőjét…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Racing Club vezetőedzője, Fernando Gago vállalja a felelősséget csapata gyengébb szerepléséért, amely során a Buenos Aires-i klub az utolsó hat bajnoki mérkőzésén nyeretlen volt:

“Egyáltalán nem izgulok, természetes, hogy ilyenkor egyesek a menesztésemről beszélnek. Arra koncentrálok, hogy megtaláljuk a kiutat a játékosaimmal együtt. Lehet, hogy nagyobb a motiváció a nemzetközi meccsekre, de a bajnokikat is maximálisan komolyan kell vennünk. Sokat kell fejlődnünk, mielőbbi javulásra van szükség. Nem haladnak jó irányba a dolgok.”

“Szeretnénk a lehető leghamarabb talapra állni és a bajnokságban is csúcsteljesítményt akarunk nyújtani, mint a Libertadores-kupában. Hiszek a csapatomban és a hullámvölgyből való kikerülés lebeg a szemeim előtt” – tette hozzá a 37 éves tréner.

Noha a Racing veretlen teljesítménnyel vezeti a csoportját a Libertadores-kupában a címvédő Flamengo előtt, a Liga Profesional 28 csapatos mezőnyében 15 forduló után csak a 15. helyet foglalja el.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!